FAQ Hvidevarer

Kogeplader og tilbehør

For at få maksimal effekt ud af hele zonen, skal denne være fuldstændig dækket af en gryde eller en pande. Dette gælder for alle zonestørrelser, hvis man vil have den maksimale effekt ud af den pågældende zone.

De af EICOs kogeplader, som kan planlimes, har bogstavet ”P” i afslutningen på deres modelbetegnelse.

Når hastigheden eller trækkraften på luften i nedadgående retning er kraftigere end den hastighed, hvormed luften normalt stiger op, lader dette sig gøre. Drejer det sig om almindelig vanddamp, er suget i NikolaTesla-modellerne minimum fem gange så kraftigt, som den normale opdriftskraft.  

Brug af gryder med en flad bund og en diameter svarende til, eller lidt større end, det opvarmede område, anbefales.
For at undgå, at kogepladens termiske overflade bliver ridset, bør du ikke bruge gryder, der har en ru bund.
- Undgå overkog ved at reducere varmen, når der koges eller opvarmes væsker.
- Efterlad ikke nogen kogesektioner tændte, hvis der er ikke er pander eller gryder derpå.
- Når tilberedningen er afsluttet, slukkes den pågældende kogesektion.

- Benyt så vidt muligt gryder og pander med låg når maden tilberedes, og undgå unødigt varmeforbrug.

- Vælg en gryde som er tilpasset mængden af mad. Da vil mængden af energi tilpasses dit behov.

- Tilbered med så lidt vand som muligt - så bruges der mindre energi end når der bruges meget vand.

- Skru ned når der ikke er behov for at lave mad på høje varmetrin, og undgå unødigt varmeforbrug.

EICO har indgået et samarbejde med et bredt udvalg af køkken- og hvidevarebutikker. De fleste af dem har altid vores produkter vist i udstillingen. Men vi har rigtig mange forskellige modeller i sortimentet, og kan derfor ikke garantere, at butikken har valgt at udstille netop det vare du gerne vil se. Så leder du efter en bestemt model, er det en god ide at kontakte forhandleren inden.


Under hvert produkt, kan du se forhandlere af Eico kogeplader.

Ovne

Emaljen i bunden af et ovnrum kan revne eller gå af som følge af stillestående varme => Læg derfor aldrig f.eks. alufolie eller ovnbeskyttelsesfolie i bunden af ovnen. Stil ikke fade, pander, gryder eller bageplader direkte på ovnbunden.
Emaljen i bunden af ovnrummet kan blive beskadiget, hvis der skubbes genstande frem og tilbage på den => Hvis der opbevares gryder eller pander i ovnrummet, bør man undgå at skubbe dem hen over ovnbunden.

Montering og fejlsøgning

Nej, det er helt normalt, da energioverførselen er meget kraftfuld. Der er dog nogle grydetyper, som vibrerer markant mere end andre. Støbejernsgryder er imidlertid de mest ideelle i forhold til at reducere støjen.

Ja, hvis det larmer eller vibrerer rigtig meget, er der stor risiko for, at sandwichbunden i gryden har sluppet grydens stålbund. Støbejernsgryder er imidlertid de mest ideelle i forhold til at reducere støjen.

Ved lavere varmeindstillinger reguleres output med puls induktion, ved at magnetfelterne tændes og slukkes regelmæssigt. Kogepladen har PI teknologi fra tyske EGO og det er meget normalt for måden hvorpå induktionspladen kontrollerer temperaturen. Rent faktisk vil man kunne høre når pladen pulsere og det vil blive oplevet, som at varmen leveres i frekvenser. Hovedparten af induktionskogeplader benytter denne induktionsteknologi.

Denne misfarvning skyldes aflejringer fra grydegrejet på grund af lang tids brug. Misfarvningen kan rengøres med EICOs kogeplade-rens, varenummer 2509. Kogepladerensen giver desuden en beskyttende hinde på glasset efter påføring.

Det skyldes typisk, at der ikke er god nok luftcirkulation omkring kogepladen, og du bør derfor sikre en bedre ventilation fremadrettet.

 

Du finder altid typeskiltet indvendig i ovnens ramme – placeret under ovnrummet. Når du åbner døren kan du se typeskiltet mellem ovnlåge og kabinet. Typeskiltet er som oftest en sølvgrå label, der identificerer den specifikke ovn. Hvis du skal informere os om typeskiltet, bør du taget et billede af hele typeskiltet og sende det til os på support@eico.dk.

Du finder altid typeskiltet på undersiden af kogepladen. Typeskiltet er som oftest en sølvgrå label, der identificerer den specifikke kogesektion. Hvis du skal informere os om typeskiltet, bør du taget et billede af hele typeskiltet og sende det til os på support@eico.dk.

Vedligehold

Fjern eventuelle madrester og fedt fra kogepladen ved hjælp af den særlige glasskraber.
For at rengøre det opvarmede areal på den bedst mulige måde, skal man kun bruge egnede rengøringsartikler og køkkenrulle. Skyl derefter med vand og tør over med en ren klud.
Ved brug af den særlige skraber (ekstraudstyr), fjerner man straks folie og stanniol, som man ved et uheld kan have smeltet på kogepladen. Det samme gælder sukker eller andre madrester. På denne måde kan beskadigelse af overfladen forhindres.
Brug af skuresvampe eller aggressive kemiske rengøringsmidler, såsom spray til ovne eller skrappe rengøringsmidler bør ikke under nogen omstændigheder ske

Rundt om ovnrummet sidder der en tætningsliste af glassilke som tætning mod dørens indvendige side. Denne er meget sart og kan blive beskadiget, hvis der gnides eller skrubbes på den.
Undgå så vidt muligt at rengøre den.

- Tjek at betjeningsknapperne ikke er låste

- Knapperne reagerer på tryk, så du behøver ikke at anvende nogen form for pres.

- Hvis du har lightguide, ligger censor under lysdioden. Du skal altså ikke  slide direkte på lyset med under lysguiden.

- Brug midten af din finger, ikke spidsen.

- Sørg for, at betjeningsknapperne altid rene, tørre, og at der ikke er nogen genstande (f.eks. redskaber eller klæder, der dækker dem). Selv et tyndt lag vand kan gøre betjeningsknapperne svære at betjene.

Vær sikker på, at du har valgt en gryde/pande som er velegnet til induktionsmadlavning. Hvis du er i tvivl, så sæt en magnet mod bunden. Hvis den tiltrækkes, er panden/gryden egnet til induktion.

Hvis din gryde er for lille, eller ikke placeret korrekt på pladen, kan den ikke registreres.

Hvis en ikke-magnetisk pande/gryde (f.eks. aluminium) eller andre små genstande (f.eks. kniv, gaffel, nøgle) er blevet efterladt på kogepladen, går kogepladen automatisk på standby i 1 minut.

  • Fjern pletterne efter de smeltede madrester eller sukkerholdigt spild hurtigst muligt. Hvis det får lov at køle af på glasset, kan det være vanskeligt at fjerne og måske permanent skade glasoverfladen.
  • Brug f.eks. en fiskekniv, paletkniv eller barberbladsskraber, der er velegnet til glasinduktionskogeplader, men vær opmærksom på kogezonernes varme overflader.
  • Skrab snavset eller spildet hen på et køligt sted på kogepladen.
  • Tør snavset eller spildet af med en karklud eller et stykke køkkenrulle.

Ofte stillede spørgsmål om ovne og kogeplader finder du ovenfor.

Fandt du ikke hvad du søger?

Du kan også bruge søgefeltet til at finde svar på dit spørgsmål.

Hvis det ikke hjælper dig med dit spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os gennem PRIVAT HOTLINE på telefon 9882 3999