FAQ Vaske

Vaske og tilbehør

En vask udstyret med en bagkant er absolut at foretrække i f.eks. bordplader af træ. Især hvis bagpladen er forsænket, så vandhanen kan placeres på det absolut bedste sted - nemlig inde i vaskens vådzone. Hermed beskyttes bordpladen og det er nemt at rengøre omkring vandhanen.

Løft-op ventil er et tilbehør, hvormed straineren kan fjernbetjenes. Altså en fjernbetjent åbne- og lukkemulighed. Vaske med løft-op ventil leveres altid med hul til vandhanen samt hul for løft-op ventil.

Det er forskelligt om vaske leveres med eller uden hanehul. Det er du nødsaget til at undersøge ved produktet. Desuden kan det være, at du har et ønske om ekstra hanehul til f.eks. en sæbedispenser. Til mange vaske kan hanehul bestilles sammen med vasken, så spares unødig tid, besvær og risiko for skade på vasken ...

Montering

Nogle vaske er symmetriske – og dermed vendbare. Hvis vasken ikke er vendbar, benyttes begrebet ”højre” eller ”venstre” om en vask. Det hentyder til, i hvilken side af modellen vasken (og ved flere vaske - hovedkummen) er placeret.

Nedlægning er den traditionelle metode, hvor der skæres hul i vasken i bordpladen, og vasken fastspændes.

Underlimning er hvor vasken limes og monteres fra undersiden af materialet. Metoden anvendes i forbindelse med laminat, træ, sten og glas. (Underlimningsvaske skal fabriksmonteres)

Planlimning Også kaldet niveau, er hvor der fræses ud for nedfældning af vaskens kant, og vasken nedlimes. Denne monteringsform giver en glat overflade mellem bordplade og vask og letter rengøringen. (Planlimning kræver specialværktøj). Bemærk! Priser og varenumre er ikke ens for nedlægnings- og underlimningsvaske hhv. niveauvaske.

For montering, kan der være behov for en mere specificeret tegning end den som er tilgængelig ved produktarket og i kataloget.

dwg/dxf filer med specifikke vaske mål og andre mere detaljerede tegninger kan rekvireres ved at rette henvendelse på salg@eico.dk.

I f.eks. vaskekataloget skal man være opmærksom på, at det er vaskens ydre mål som er angivet på stregtegningerne.

Mange dekorative vaske laves uden overløb. For at disse må benyttes skal der være et gulvafløb i rummet. Desuden skal der til disse vaske benyttes en click-up beregnet for vaske uden overløb - og ikke den bundventil som leveres med vandhanen. Forskellige typer af click-up kan ses på i vores produktafsnit.

Click-up passer ikke nødvendigvis til alle vaske uden overløb. Vær opmærksom på, at din valgte click-up passer til dit behov. Der findes forskellige dimensioner afhængig af tykkelsen på den bordplade / vask som delen skal "gribe om".

Vedligehold

Rengøring og vedligeholdelse af rustfri stål overflader
EICO stålvaske til køkken og bad er fremstillet i 18/10 rustfrit stål (AISI 304 certificeret stål af topkvalitet)
Et miljø- og rengøringsvenligt materiale, som er velegnet, hvor der stilles store krav til hygiejne.
Rustfrit stål kendetegnes ved en oxid film, der beskytter overfladen og gør produktet rustfast. Denne film virker som en naturlig barriere til beskyttelse mod angreb af korroderende luftarter,
væsker eller partikler.
Rustfrit stål er imidlertid ikke sikret fuldstændigt mod korrosion, hvad der ellers kan være den generelle opfattelse. Ødelægges den beskyttende film på ståloverfladen kan beskyttelsen reduceres drastisk, og der kan dannes rustpletter eller aflejringer af forskellig art. Derfor anvendes specielle teknikker ved forarbejdning af stålet, der sikrer fuldstændig beskyttelse ved alle normale arbejdsprocesser.


Primære årsager til korrosion:
• Jernholdige materialer (flyverust), der efterlades på våde overflader, typisk fra redskaber der anvendes til rengøring, som eksempelvis skuresvampe.
• Kalk. Kalkaflejringer kan svække stållegeringen.
• Salte og tørre rester af fordampede væsker.
• Rengøringsmidler med indhold af klorid eller ammoniak, der ikke renses fuldstændigt af.


Rengøring og vedligeholdelse:
For at undgå korrosionsproblemer er det meget vigtigt, at brugeren rengør ståloverfladen på korrekt vis, idet der anvendes passende produkter til at sikre, at rustbeskyttelsen opretholdes.


Til daglig rengøring anbefales almindelig opvaskemiddel. Brug en opvaskebørste . evt. en blød klud. Grundig rengøring kan klares med et dertil egnet stålrengøringsmiddel.
Sikr at midlet ikke indeholder klorider, ammoniak eller tilsvarende. Skyl altid med rent vand.
Anvend ikke skuresvampe med metaloverflade eller lignende redskaber som kan efterlade mikroskopiske partikler, der fæstner sig til den rustfri overflade (flyverust).

Ofte stillede spørgsmål om vaske finder du ovenfor.

Fandt du ikke hvad du søger?

Du kan også bruge søgefeltet til at finde svar på dit spørgsmål.

Hvis det ikke hjælper dig med dit spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os gennem PRIVAT HOTLINE på telefon 9882 3999.