FAQ Vinkøleskabe

Vinkøleskabe

Vestfrost har indgået et samarbejde med udvalgte køkken-, hvidevare- og vinhandlere. Vi kalder dem Vestfrost WinePartner Plus. Vestfrost Winepartner Plus har altid både store og små vinkøleskabe i sortimentet. 

Under hvert produkt, kan du se forhandlere af Vestfrost vinkøleskabe. Leder du efter en bestemt model, er det en god ide at kontakte forhandleren inden.    

Du kan både købe ekstra hylder, præsentationshylde, hyldetermometer med mere til dit vinkskab. Du kan købe tilbehøret hos din lokale Vestfrost-forhandler eller her på vores Tilbehørs Shop

    

  1. En enkelt temperaturzone anvendes, når du har en type af vin, der har behov for det samme klima (+/- 2 til 3 ˚C). Varme stiger til vejrs, og derfor kan det lade sig gøre at indstille bunden af skabet til 10-11˚C og forvente, at der i toppen af skabet bliver 12-13˚C. Anvend gerne et hyldetermometer for at overvåge temperaturen.

  2. To temperaturzoner kaldes også Dualzone og betyder, at vinskabet er opdelt i to afdelinger adskilt via en rumdeler. To zoner findes overvejende i mindre skabe. Skabene kan bruges som kombineret opbevarings- og serveringsskabe.

      
  3. Vinskabe med multizone har to temperaturzoner. Zonerne er ikke opdelt, og derfor vil de to temperaturindstillinger blandes på midten af skabet og give en ekstra tredje zone. Multizone-skabe kan rumme vine med forskellige klimabehov og samtidig sørge for serveringsklar vin i toppen af skabet. 

De allervigtigste egenskaber for et vinkøleskab handler om at holde en konstant temperatur, sikre minimale rystelser, mindske lyspåvirkningen (ved hjælp af UV-filter i frontlågen), reduceret lugt (ved hjælp af kulfilter) samt korrekt luftfugtighed.

Du bør opbevare din rødvin ved 12-14 grader, hvilket er samme temperatur som i producentens egen vinkælder.

Hvis du opbevarer din rødvin for køligt, vil vinens udvikling standses eller reduceres kraftigt.

Hvis du opbevarer din rødvin for varmt, vil vinen udvikle sig meget hurtigt.

Hvis rødvinen udsættes for temperatursvingninger, kan det bevirke, at vinen bliver sur og eddikeagtig.

Hvis vinen udsættes for frost, vil den ”punktere” og miste både smag og karakter.

Hvis man opbevarer sin hvidvin eller rosévin i et vinkøleskab, sikrer man en korrekt temperatur, mindre uv-stråling samt reducerede luftgener. Desuden sørger vinkøleskabet for den rette serveringstemperatur, mens det også præsenterer vinen på eksklusiv vis.  

Hvis du køber et vinkøleskab, sikrer du helt overordnet et optimalt mikroklima for din vin, der også svarer til klimaet i vinproducentens vinkælder. Du beskytter vinen mod både temperatursvingninger, rystelser, uv-stråling og smagspåvirkning fra andre ting – og du sikrer, at vinen modnes korrekt. Desuden sørger et vinkøleskab for at give vinen den rette serveringstemperatur, mens det også præsenterer vinen på eksklusiv vis.

Et vinkøleskab fra Vestfrost er et danskproduceret vinkøleskab, der giver dig høj kvalitet til fornuftig pris – kort fortalt: value for money. Vestfrost har 25 års erfaring med at producere vinkøleskabe og ud over at basere sig på en lang og solid erfaring, er vinkøleskabene desuden grundigt testet af restaurationsbranchen. Vinkøleskabene har desuden en lang række unikke funktionaliteter, der beskytter og opbevarer din vinsamling optimalt. 

Det ubehandlede træ hindrer uønskede smagspåvirkninger fra fx lakbehandling. Desuden forstærker det fornemmelsen af ”vinkælder” i dit vinkøleskab.

1 - Størrelse og placering
Hvor mange flasker vil du opbevare, og skal vinkøleskabet stå frit op ad en væg, bygges ind mellem køkkenelementer
eller stå side om side med andre vinkøle-skabe? Husk varmelegemet, hvis skabet skal stå i kølige omgivelser.
Varmelegemet holder temperaturen i vinkøleskabet stabil, selv om rumtemperaturen er helt ned til 10 grader. Og husk at vælge et skab med et lavt lydniveau, hvis du har et åbent køkken-alrum.

2 - Vinens type
Har du større samlinger af vin, med samme opbevaringsbehov, er et skab med en enkelt temperaturzone særdeles velegnet. Flere zoner sikrer et optimalt klima til både langtidsopbevaring nederst i vinkøleskabet og samtidig serveringsklar vin øverst i skabet. Et multizoneskab er perfekt til forskellige typer af vin, da temperaturen stiger gradvist opad i skabet.

3 - Design
Foretrækker du et stilrent design med integreret håndtag i hele dørens højde, en dør i tonet glas og sort ramme. Eller vil du hellere have et skab med en helstøbt ramme af rustfrit stål og et almindeligt håndtag?
Vinkøleskabet oplyses af LED-lys placeret øverst i skabet, og måske vil du sætte særlig pris på et skab med belysning i vinkøleskabets dør. Det giver en maksimal belysning af alle hylder.

4 - Tilbehør & indretning
Du kan anvende et hyldetermometer
for præcis overvågning af temperaturen
midt i et multizone-vinkøleskab. Og vil
du gerne følge med i den relative luft-
fugtighed og temperatur kan et hygro- og hyldetermometer fås som tilbehør.
En træhylde vil være bedre til at tage imod de små rystelser, der er i vinkøleskabet, end en hylde i plastik eller metal. Og ekstra egetræshylder giver dig et bedre overblik over vinen.

Montering og fejlsøgning

Det kan skyldes, at drænrøret til kondensvandet er tilstoppet. Det sidder på bagsiden af vinkøleskabet. Tør vinkøleskabets bund af, og rengør røret og udløbshullet med en vatpind. Du kan undgå problemer ved at rengøre drænrøret regelmæssigt.

 

Vinkøleskabe indeholder materialer som kan genanvendes. Ved bortskaffelse skal stikket fjernes fra ledningen og dørene afmonteres. Et kasseret skab med dørene på er livsfarligt for børn under leg. Vær opmærksom på gældende miljøregler. Kommunens tekniske forvaltning kan oplyse dig om hvordan opsamling og genanvendelse af sådanne apparater foregår i kommunen.

Dette afhænger af skabets klimaklasse (står på typeskiltet inde i skabet eller bag på).
Klimaklasse / Tilladt rumtemperatur
SN: +10 °C til +32 °C
N: +16 °C til +32 °C
ST: +18 °C til +38 °C
T: +18 °C til +43 °

Mulige årsager kan være at skabet står skævt og/eller hviler op mod andre køkkenelementer. Indstil skabet med et vaterpas og/eller ryk skabet væk fra køkkenelementerne eller apparater, som står umiddelbart op ad skabet.

Mulige årsager kan være en for lav temperaturindstilling og/eller en for høj rumtemperatur. Indstil højere temperatur og/eller sørg for god ventilation

 

Som hovedregel kan de fleste vinkøleskabe dørvendes uden yderligere omkostninger. Modellerne FZ 515 W, FZ 419 W, FZ 414 W samt FZ 214 W kan imidlertid kun dørvendes mod betaling. Desuden er det påkrævet, at modellen FZ 515 W får installeret en anden type sokkel.

 

Helt normal støj vil være følgende:
Brummende lyd => Motorer kører (f. eks. køleaggregater, ventilator).
Boblende, snurrende eller klukkende lyd => Kølemiddel strømmer gennem rørene.
Klikkende lyd => Motor, kontakt eller magnetventiler tænder/slukker.
Knækning => Automatisk afrimning gennemført.

Støj som kan afhjælpes:
Skabet står ikke stabilt => Stil skabet rigtigt ved hjælp af et vaterpas. Indstil skruefødderne eller læg noget ind under.
Skabet berører andre møbler => Bevæg skabet, så det ikke berører møbler eller lignende.
Beholdere eller hylder er ikke placeret rigtigt eller sidder i klemme => Kontrollér de udtagelige dele og isæt dem i givet fald rigtigt.
Berører flasker eller beholdere hinanden i apparatet? => Sørg i dette tilfælde for afstand mellem de enkelte flasker og beholdere.

 

Du finder altid typeskiltet indvendig på Vinkøleskabet(s) kabinet – placeret i højre side. Typeskiltet er som oftest en sølvgrå label, der identificerer det specifikke skab. Hvis du skal informere os om typeskiltet, bør du tage et billede af hele typeskiltet og sende det til os på support@eico.dk.

Vedligehold

Efter at have afbrudt strømmen på tænd/sluk knappen, kan skabet rengøres. Dette gøres bedst med en opløsning af lunkent vand (max. 60 °C) tilsat lidt opvaskemiddel. Anvend ikke rengøringsmidler, som kan ridse. Brug en blød klud. Vask efter med rent vand og tør grundigt af. Undgå, at der kommer vand ind i betjeningspanelet.

 

Døre i rustfrit stål eller i aluminium rengøres bedst med en spay beregnet til formålet og en blød klud. Der findes forskellige plejemidler som kan anvendes. Disse kan købes hos de fleste forhandlere. Brug aldrig klorholdige rengøringsmidler, skurepulver eller ståluld.

 

Kulfilteret i vinkøleskabet skal udskiftes en gang årligt.

Ofte stillede spørgsmål om vinkøleskabe finder du ovenfor.

Fandt du ikke hvad du søger?

Du kan også bruge søgefeltet til at finde svar på dit spørgsmål.

Hvis det ikke hjælper dig med dit spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os gennem PRIVAT HOTLINE på telefon 9882 3999.