08.12.19

Ren juleglæde med ren emhætte

Ren juleglæde med ren emhætte

En ren emhætte gør julebagningen og -madlavningen betragtelig enklere, hyggeligere – og meget mere velduftende. Se hvordan du gør!

Kender du det: Emhættens stålfilter er fedtmættet og generelt trænger det hele til en rengøring. Det gør det lidt mindre sjovt at stå og hygge sig med madlavningen i køkkenet. Jo mere fedt der er i filtrene, desto mindre luft kan der strømme igennem, og så forringes emhættens funktion.

En fedtet emhætte betyder dårligere indeklima og risiko for at fedt og lugt sætter sig i dit inventar, og med den viden, kan det være en rigtig god idé at afsætte lidt tid til at rengøre emhætten – før den glade juletid for alvor indfinder sig. Heldigvis er det utrolig enkelt.

Enkel vask af fedtfilteret

Hvor ofte du bør rengøre fedtfilteret i din emhætte, afhænger naturligvis af på hvilken måde og hvor ofte, du laver mad. For nogen bør det ske hver 14. dag, mens andre er tilpas med en rengøring hver 3. måned, hvor filtrene vaskes ved en temperatur på ca. 65-70 grader.

Bruger du en opvaskemaskine, skal den indstilles på skånsom vask. Efter vask i en opvaskemaskine kan der forekomme en svag misfarvning af metalfedtfilteret, men dette påvirker ikke filterets effektivitet. Filtret kan naturligvis også vaskes manuelt i varmt vand med neutralt flydende rengøringsmiddel, hvis du hellere vil det.

Indvendig og udvendig rengøring

Selve emhætten bør naturligvis også rengøres både udvendig og indvendig – og som en god tommelfingerregel bør det ske med samme hyppighed, som fedtfiltrene rengøres. Husk blot, at du altid skal huske at tage strømmen af emhætten ved at trække stikket ud eller slukke for hovedafbryderen – før du påbegynder en grundigere rengøringen.

Rengør din emhætte indvendigt inden filtrene påmonteres. Tør overfladerne med en mikrofiberklud, som eventuelt er opvredet i vand med opvaskemiddel.

Udvendig rengøring kan ske med en blød klud med varmt vand og et flydende neutralt rengøringsmiddel. Til emhætter med overflade i rustfrit stål kan desuden benyttes et middel som er godkendt til rengøring af overflader i stål. Det er vigtigt, at rengøringsmidlet altid hældes på kluden og ikke direkte på emhætten.

Vær opmærksom på, at du aldrig må anvende produkter, der indeholder skuremidler eller andre typer af aggressive rengøringsmidler, kemiske opløsningsmidler eller oliebaserede produkter. Disse kan nemlig efterlade rester, der med tiden vil nedbryde overfladen.