01/02/2023

Emhætte: Skal du vælge billigt eller dyrt?

Skal du vælge en emhætte, kan det være vanskeligt at vurdere, hvor meget du bør betale. Få en forståelse af, hvordan pris og kvalitet hænger sammen i denne mini-guide.

Iris emhætte

En ting kan du være sikker på: Vælger du en emhætte fra EICO, kan du være tryg på, at du får ”value for money”. At du køber et produkt, der fungerer gnidningsfrit, og hvor kvaliteten er helt i top. 

Når det er sagt, er der selvfølgelig forskel på en emhætte, der koster 1.500 kroner – og en emhætte, der koster 24.000 kroner. Men hvori består forskellen – eller nærmere: forskellene?  

Fx vil et specielt design og materialevalg alt andet lige betyde, at emhætten bliver dyrere. Det betyder blandt andet, at en håndlavet emhætte, så som modellen IRIS, naturligvis være dyrere end masseproducerede typer.  

Se alle EICO-emhætter her  

Forskelle på billigere og dyrere modeller 

Emhætterne fra EICO fås som nævnt til priser fra ca. 1.500 til 24.000 kroner. Og selvom samtlige emhætter er effektive og velfungerende, er der en række forhold, der adskiller de dyre modeller fra de billigere: 

  • En dyrere model vil ofte være mere støjsvag. 
  • En dyrere emhætte vil ofte indeholde en længere række features. 
  • En dyrere model er mere fleksibel, for eksempel i forhold til at motoren kan vendes og køre bagudvendt aftræk. 
  • Ekstra forarbejdning ift. glassets finish vil betyde, at glasset er dyrere. Fx at jernpartiklerne er fjernet fra det hvide glas. 
  • Kvaliteten på fedtfilteret i forhold til kapaciteten (antal lag) vil have betydning for prisen. 
  • En dyrere model vil ofte inkludere mere tilbehør, fx fjernbetjening og keramiske filtre. 

Se alle dine emhætte-valgmuligheder her