08/01/2022

Hvilken emhætte-løsning skal du vælge – recirkulation eller udtræk til det fri?

Skal du vælge en filter-model med recirkulation, eller hellere en version med udtræk til det fri? Her får du en oversigt over de løsninger, der passer bedst til dine behov og muligheder.

Chloe

Emhætter kommer grundlæggende med to forskellige ”teknologier” – i den ene version trækkes damp og os ud af huset, og i den anden version renses luften via recirkulation.

Udtræk til det fri

Kort fortalt leder en udluftningsemhætte, via aftrækskanaler, mados, em og damp udenfor huset, hvorved luften udskiftes.

Hvis det er muligt, vil denne løsning normalt være at foretrække, da man således blot kan udlede lugt og damp til det fri.

Emhætte med filterløsning

Med recirkulationsversionen er rørføring til et punkt udenfor køkkenet ikke nødvendigt. I stedet renses luften ved gennemstrømning i fedt- og luftfiltre (aktive kulfiltre) via gentagen passage gennem filtret. I denne version er det meget vigtigt, at kulfiltrene vedligeholdes korrekt, og at de regelmæssigt udskiftes hhv. renses afhængigt af behov.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at filtrene ikke fjerner damp. Denne fjernes ved ekstra udluftning eller fx via husets centralventilationssystem.

Få en oversigt over alle EICO’s emhætter her