09/30/2022

Hvor ofte bør filteret skiftes i en emhætte med recirkulation?

Har du valgt en EICO-emhætte med recirkulation, bør du ikke glemme at rense eller udskifte filteret – ellers vil emhætten miste sin effektivitet og sugeevne.

Rules emhætte

En lang række af EICOs emhætter fungerer også som recirkulationsversioner, hvor luften renses ved hjælp af fedt- og lugtfiltre. Efter filtrering ledes luften tilbage til rummet, og rumluften renses dermed ved gentagen passage gennem aktive kulfiltre.  

Med denne emhætte-version er det dog meget vigtigt, at kulfiltrene vedligeholdes korrekt. De skal regelmæssigt udskiftes eller renses – men hvor ofte det bør gøres, afhænger af hvilken filterløsning du har. 

Forskellige filtertyper 

De fleste af EICOs emhætter kommer med en af følgende filterløsninger – og relateret hertil er der en række anbefalinger om, hvor ofte filteret skal renses eller udskiftes: 

Recirkulationsfilter, kul (3-12 mdr.)

Dette traditionelle kulfilter indeholder korn af kul, der kan fange og tilbageholde lugte. For at sikre effektiv rensning af luften, er en regelmæssig udskiftning af kulfilteret nødvendig. Afhængig af brug anbefales det, at filteret udskiftes ca. hver 3. eller 4. måned, medmindre andet er beskrevet i brugsanvisningen. Særlige standard recirkulationsfiltre har en gennemsnitlig levetid på ca. et år, hvilket altså er mere end det dobbelte af et traditionelt standard-recirkulationsfilter. 

Recirkulationsfilter, Long Life (3 år)

I en række af EICOs emhætter tilbydes det teknologisk avancerede Long Life-filter. Dette filter er mere effektivt end det traditionelle kulfilter og har desuden ekstra lang levetid. Det skal typisk ikke udskiftes, men blot vaskes uden anden service i en opvaskemaskine ved maksimalt 65 grader. Herefter skal filteret tørres i 20 minutter i en ovn ved 100 grader, før det igen monteres i emhætten. Hvis dette enkle vedligeholdelsesprogram overholdes, kan et Long Life-filter garantere en effektiv rensning af luften i op til tre år. 

Recirkulationsfilter, keramisk (5 år)

De højtydende keramiske recirkulationsfiltre kan regenereres i ovnen i 40 minutter ved 200 grader, og er derved effektive til rensning af luften i op til fem år. Netop disse keramiske filtre renser luften med mere end 80 procent ved første luftgennemstrømning.  

Vær ekstra opmærksom på, at filtrene ikke fjerner damp. Dette sker ved ekstra udluftning eller for eksempel via husets centralventilationssystem. 

FAQ: Få svar på alle dine emhætte-spørgsmål her