04/14/2023

GUIDE: Sådan vælger du det rigtige vinkøleskab

Drømmer du om lidt ekstra elegance i dit køkken, kan et eksklusivt vinkøleskab fra Vestfrost være det lille ekstra krydderi, der gør den store forskel i køkkenet. Men hvordan vælger du det helt rigtige?

Vestfrost vinkøleskab

Vinkøleskabene fra Vestfrost bidrager – udover selve ”lækkerhedsfaktoren” – med en lang række positive effekter i forhold til opbevaring af din vin. Du opnår nemlig et endnu bedre miljø for vinflaskerne end i en vinkælder, idet vinkøleskabet beskytter vinen mod både temperatursvingninger, rystelser, UV-stråling og smagspåvirkning fra andre ting. Dermed sikrer du, at vinen modnes korrekt, og desuden har din vin altid den rette serveringstemperatur.

Se alle modellerne fra Vestfrost vinkøleskabe 

19 forskellige vinkøleskabe

Alle vinkøleskabene fra Vestfrost er produceret i høj kvalitet og i et enkelt og stilrent design. Med ikke mindre end 19 forskellige skabe er der dermed også stor mulighed for at finde et vinkøleskab, som passer præcis til dine ønsker.

Men hvordan vælger du det vinkøleskab, som passer præcis til dig?

- Kort fortalt er der fire vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv: Hvor meget plads har jeg til rådighed, hvor mange vinflasker har jeg behov for at opbevare, hvor forskellige er mine opbevaringsbehov i forhold til temperatur og hvad er mine krav til design, forklarer Niels Poulsen, der er CCO i EICO.

I forhold til pladskrav fås vinkøleskabene fra Vestfrost både som høje, lave, smalle og brede modeller. Det betyder, at man ofte vil have mulighed for at lave en løsning, hvor vinkøleskabet kan bygges ind mellem køkkenelementerne, men mange af modellerne kan også stå frit op ad en væg. Desuden er det muligt at sætte flere vinkøleskabe sammen, hvis man har et stort opbevaringsbehov.

Derudover bør du som ny vinkøleskabsejer vurdere, hvor mange flasker du har behov for at opbevare. Vinkøleskabene fra Vestfrost har plads til alt mellem 24 og 197 flasker, og dermed er det store muligheder for at finde den kapacitet, som passer præcis til dit behov.

Find dit vinkøleskab her 

Vær opmærksom på temperaturzonerne

En anden ting, du bør tage stilling til, før du foretager en endelig bestilling af et vinkøleskab, handler om hvor mange temperaturzoner, du har behov for.

- Har du en større samling af vin med samme opbevaringsbehov, er et skab med en enkelt temperaturzone særdeles velegnet. To temperaturzoner kaldes også dualzone og betyder, at vinkøleskabet er opdelt i to afdelinger adskilt via en rumdeler, hvilket fungerer godt som kombineret opbevarings- og serveringsskab. Vælger du et mulitzone-vinkøleskab, får du to temperaturzoner. Zonerne er ikke opdelt, og derfor vil de to temperaturindstillinger blandes på midten af skabet og give en ekstra tredje zone. Multizone-skabe kan rumme vine med forskellige klimabehov og samtidig sørge for serveringsklar vin i toppen af skabet, forklarer Niels Poulsen.

Alt du bør vide om vinkøleskabe 

Din personlige designdrøm

For mange handler valg af vinkøleskab naturligvis også om design og æstetik.

- Foretrækker du for eksempel et stilrent design med integreret håndtag i hele dørens højde, en dør i tonet glas og sort ramme, eller vil du hellere have et skab med en helstøbt ramme af rustfrit stål og et almindeligt håndtag? Vinkøleskabene oplyses desuden af LED-lys placeret øverst i skabet, og måske vil du sætte særlig pris på et skab med belysning i vinkøleskabets dør, som giver en maksimal belysning af alle hylder. Valgene er mange, og ofte vil det grundlæggende set handle om, hvad man synes er smukt, og hvad som passer ind i ens eget hjem, slutter Niels Poulsen.

Husk også at tilbehøret du kan få til dit vinkøleskab, kan sætte en lille ekstra prik over i’et. Her er valgmulighederne blandt andet:

  • Ekstra egetræshylder, både i form af standardhylder, præsentationshylder og showhylder. Det ubehandlede træ i hylderne hindrer uønskede smagspåvirkninger fra fx lakbehandling. Desuden forstærker det den lækre fornemmelse af ”vinkælder” i dit vinkøleskab.
  • Hyldetermometer, der måler temperaturen i vinkøleskabet. En af de vigtigste forudsætninger for korrekt opbevaring af vin er en ensartet temperatur, og med et hyldetermometer har du helt styr på temperaturen.
  • Hygro- og hyldetermometer, som kombinerer

måling af temperatur og den relative luftfugtighed i vinkøleskabet. Vine med korkprop skal ligge ned og opbevares ved en kontrolleret relativ luftfugtighed på 50-80 procent, hvilket hygrotermometeret holder styr på.

  • Side-by-side-kit sørger for at dine vinkøleskabe, dersom du har flere, er placeret med korrekt afstand mellem hinanden. På den måde kommer de til at fremstå som én enhed, samtidig med at et rigtigt temperaturniveau sikres.
  • En række praktiske småting som fx hyldeforkant med labels, ekstra kulfilter og gribelister til vinkøleskabe.

Se ekstraudstyr til dit vinkøleskab