Kogeplader

Kogeplader fra EICO

- Turn up the heat

En kogeplade er et af køkkenets vigtigste arbejdsområder. Her kan du tage din passion for madlavning til nye højder. Og i dag skal en kogeplade naturligvis kunne andet og meget mere end blot at koge og stege. Den skal løfte hele madlavningen, så tiden i køkkenet bliver sjovere og enklere. Det handler blandt andet om smarte betjeningsmuligheder, præcis regulering og en hurtig og effektiv opvarmning.

I EICO har vi nøje udvalgt markedets bedste og mest innovative kogeplader, således at du er sikret det flotteste design og den ypperste kvalitet – for heldigvis går disse to elementer gerne hånd i hånd. Du får endvidere et hav af valgmuligheder i forhold til størrelsen på kogesektionen og hvor mange zoner du har behov for. Du kan blandt andet vælge en kogeplade på 80 cm. og en kogeplade på 90 cm.

Effektive induktionskogeplader

 

En af de meget populære kogepladetyper er induktionskogepladen. En induktionskogeplade fungerer på den måde, at der ligger en elektrisk spole under kogefeltet, som danner et magnetisk felt, hvilket opvarmer gryden. Det betyder, at det kun er gryden, der bliver varm – og altså ikke selve kogepladen.

 

Fordelen med denne type kogeplade er, at den opnår den ønskede temperatur særdeles hurtigt. Det betyder, at madlavningen kan foregå meget effektivt og hurtigt. En anden vigtig egenskab relaterer sig til, at denne type kogeplader er meget energibesparende – den udnytter ca. 90 procent af den tilførte energi. Samtidig er det særdeles praktisk, at kogepladen hurtigt bliver kold igen, når man fjerner gryden eller stegepanden – dermed minimeres risikoen for at brænde sig betragteligt.

 

Anvender man induktionskogeplader, kan man imidlertid ikke bruge gryder af rustfrit stål eller aluminium. Kun kogegrej, der kan magnetiseres, fungerer i forhold til denne type.

Keramisk kogeplade

En keramisk kogeplade ligner på overfladen en induktionskogeplade. Men under overfladen er de helt forskellige. Kogezonerne på en keramisk kogeplade ligger under en hærdet glasplade, der tåler meget høj varme. Og i modsætning til en induktionskogeplade, er det ikke grydens magnetisme, der skaber varme – varmen kommer ret og slet fra kogezonerne under kogepladen, der afgiver strålevarme. Det betyder også at man ikke behøver at anvende specielt kogegrej – alle typer kan benyttes.

Hos EICO tør vi i allerhøjeste grad at ”lægge hånden på kogepladen” sammen med dig – uanset hvilken model, du vælger!

Har du brug for hjælp?