Kogeplader

Keramiske kogeplader

Keramisk kogeplade fra EICO

En effektiv keramisk kogeplade kan gøre underværker, når du skal brilliere som chefskok i eget køkken. Den er en af de mest hyppigt forekommende typer af kogeplader, og dermed er den en af de modeller, du oftest vil møde i de danske køkkener. Det er der god grund til. En keramisk kogeplade er nemlig både pæn, effektiv, enkel at vedligeholde samt et godt køb til en fornuftig pris. 

På overfladen ligner en keramisk kogeplade en induktionskogeplade. Under overfladen er de dog helt forskellige. Kogezonerne på en keramisk kogeplade ligger nemlig under en hærdet glasplade, der tåler meget høj varme. Og i modsætning til en induktionskogeplade, er det ikke grydens magnetisme, der skaber varme – varmen kommer slet og ret fra kogezonerne under kogepladen, der afgiver strålevarme. Det betyder også, at man ikke behøver at anvende specielt kogegrej – alle typer kan benyttes på en keramisk kogeplade

Glaskeramisk kogeplade – enkel at rengøre

En glaskeramisk kogeplade har en helt plan og glat flad plade, der er pæn at se på. Det gør den både behagelig at røre ved og meget enkel at rengøre – specielt sammenlignet med de ældre og traditionelle masseplader.

Rengøring foregår med en særlig ”skraber”, der effektivt fjerner fastbrændt snavs. Den skal imidlertid først anvendes, når kogepladerne er kølet af. Generelt gælder det, at de keramiske kogeplader først skal rengøres, når de ikke længere er varme.

På samme måde som en induktionskogeplade, er overfladen delt op i sektioner, eller kogepladezoner, der er markeret med fx cirkler eller kryds. En glaskeramisk kogeplade kan både fås til nedfældning i bordpladen eller til at stå på køkkenbordet.

Har du brug for hjælp?