Komfurer

Få et lækkert komfur til dit køkken 

- Et klassisk og centralt element i dit køkken 

Et godt og funktionelt komfur er ikke bare et tilfældigt element i dit køkken. Det er faktisk hele omdrejningspunktet i dit køkken – det er her, det ”hele” foregår. Det er her du koger, steger, braser og bager – blandet andet. Og selv om komfuret selvfølgelig skal kunne håndtere nogle grundlæggende funktioner, skal det desuden være konstrueret til at gøre madlavningen nemmere, enklere og sjovere. Det skal være i stand til at varetage en række vigtige funktionaliteter, men den skal bestemt også se godt ud i dit køkkenmiljø.  

Hos EICO har vi et bredt udvalg af komfurer, der matcher ethvert ønske om design – og naturligvis enhver pengepung. Her kan du være helt tryg ved, at du får et hvidvareelement, der fungerer som din gode og funktionelle køkkenpartner. 

Komfurer med ovn 

Komfurer med ovn er fællesbetegnelsen for kombinationen af ovn og kogeplader, som er et helt klassisk element i de danske hjem og køkkener. Helt overordnet inddeles komfurer i fire kategorier, der er baseret på hvilken type kogeplade, som er indbygget i komfuret. Disse er: induktion-komfurer, komfurer med massekogeplader, glaskeramiske komfurer og gaskomfurer. 

Hvad du skal vælge, afhænger af dine behov og ønsker. Dog er de mest almindelige og populære komfurtyper i dag henholdsvis induktions-komfurer og glaskeramiske komfurer. Komfurerne med massekogeplader finder man hovedsagelig i ældre køkkener, og gaskomfurer findes tillige i nogle ældre ejendomme, men er også meget populære hos professionelle kokke, da man meget let kan justere varmen.  

Innovative induktionskomfurer 

Induktionskomfurer er den nyeste version af det klassiske komfur, og den repræsenterer en meget populære type. En induktionskogeplade fungerer på den måde, at der ligger en elektrisk spole under kogefeltet, som danner et magnetisk felt, hvilket opvarmer gryden. Det betyder, at det kun er gryden, der bliver varm – og altså ikke selve kogepladen.  

Fordelene med en induktionsplade er, at den er i stand til at opnå den ønskede temperatur særdeles hurtigt – og meget hurtigere end en traditionel kogeplade. Det betyder blandet andet, at madlavningen kan foregå meget effektivt og hurtigt.  

Anvender man en kogeplade med induktion, er det imidlertid vigtigt at være opmærksom på, at man ikke kan bruge alle typer af køkkengrej til denne. Eksempelvis kan man ikke benytte gryder af rustfrit stål eller aluminium. Kun kogegrej, der kan magnetiseres, fungerer i forhold til en kogeplade med induktion.   

I EICO har vi udvalgt en solid portefølje af komfurer, der kan leve op til ethvert ønske og behov. Her er der meget at vælge imellem for den ambitiøse køkkenentusiast.  

Har du brug for hjælp?