Komfurer

Keramiske komfurer

Vælg det perfekte keramiske komfur 

-Gør madlavningen enklere og sjovere 

Drømmer du om at være chefskok i dit eget køkken? Så kan det være smart at vælge et keramisk komfur, der sikrer dig effektiv, nem og hurtig madlavning. Et sådant komfur er et af de mest ”almindelige komfurer” herhjemme. Det er med andre ord en af de typer, du oftest vil støde på, når du kommer i et dansk hjem. Og det er nok ikke så mærkeligt – en keramisk model er enkel at vedligeholde, ser godt ud og er nemt at vedligeholde. Desuden fås det til en fornuftig pris.  

Set udefra ligner et keramisk komfur et induktions-komfur. Men det er bare, hvis man ser på selve ”skallen”. Dykker man dybere ned, er der en imidlertid en række forskelle. Ovnen udgør ingen nævneværdig forskel, men kogezonerne, der er placeret på toppen, er helt anderledes. Kogezonerne er nemlig placeret under en hærdet glasplade, som tåler rigtig høj varme. På en induktionskogeplade er det grydens magnetisme, der udvikler varmen. Varmen på en keramisk model er med andre ord direkte strålevarme. Med denne type er det ikke nødvendigt at benytte specifikt kogegrej – alle typer er anvendelige.  

Glaskeramiske komfurer – enkle at rengøre 

Et glaskeramisk komfur er meget enkelt at rengøre – især hvis man sammenligner med de traditionelle masseplader, vi kender fra tidligere tider. Overfladen er helt flad og glat – og fremstår både ren og pæn og er samtidig behagelig at røre ved.  

Som alle andre hvidevareelementer, skal denne dog også vedligeholdes og holdes ren. Det gøres allerbedst med en speciel ”skaber”, som er effektiv med henblik på at fjerne fastbrændt snavs og skidt. Det er blot vigtigt at være opmærksom på, at rengøringen kun kan finde sted, når kogepladerne er afkølet.  

Et keramisk komfur er – som en et induktionskomfur – delt op i sektioner eller kogepladezoner. Disse kan eksempelvis være markeret med cirkler eller kryds.  

Har du brug for hjælp?