Er en integreret emhætte i kogepladen lige så effektiv som en traditionel emhætte?

Det korte svar er ja. En integreret emhætte i kogepladen er en meget effektiv løsning for langt de fleste forbrugere.

NikolaTesla Prime S+

Men for at du kan finde ud af, om det er en løsning for dig, så får du lige en lidt mere detaljeret forklaring. 

Som med ”almindelige” emhætter, så findes der efterhånden også et stort udvalg af kogeplader med emhætte i forskellige udgaver og mærker. Det kan være svært at sammenligne lige over mellem en ”almindelig” emhætte og en kogeplade med emhætte – det svarer lidt til at sammenligne æbler og pærer. ”Almindelige” emhætter kommer med varierende sugeevne alt efter model og type. Det samme gør sig gældende for kogeplader med emhætte. Men kigger man udelukkende på at få så høj en sugeevne som muligt, så er en emhætte med et stort fang, placeret lige over kogepladen, den mest effektive. Den giver dog ikke de samme designmæssige muligheder som en kogeplade med emhætte, når det kommer til at flytte rundt på elementer i designprocessen af et nyt køkken. 

En kogeplade med emhætte er så effektiv, at den dækker langt de flestes behov. Det er den, dels fordi suget er tættere på madlavningen end en frithængende eller integreret loftemhætte. Når sugets afstand reduceres til gryderne, hvor fedt og vanddampe dannes, får du en mere effektiv løsning i dit køkken. Vælger du en løsning med aftræk frem for recirkulation, får du den mest effektive aspiration hob løsning.  

Alle kogeplader med emhætte i EICOs kollektion er, som de øvrige emhætter i vores kollektion, udviklet til at dække behovet ved normal brug i en standard husholdning. På kogeplader med emhætte er emhættens sugehastighed i m/s et sigende mål for effektiviteten og fortæller om, hvor hurtigt luften flyttes – og dermed med hvilken effekt damp og os trækkes fra madlavningen ned i udsugningen af kogepladen. 

Modellerne fra EICO Phantom-serien har markedets højeste ydeevne med op til hele 10,6 m/s. Når hastigheden eller trækkraften på luften i nedadgående retning er kraftigere end den hastighed, hvormed damp og fedtos normalt stiger op, lader dette sig gøre. Drejer det sig om almindelig vanddamp, er suget i vores NikolaTesla modeller for eksempel minimum fem gange så kraftigt som den normale opdriftskraft. 

En essentiel faktor, når det kommer til kogeplader med emhættens effektivitet, er korrekt rørføring. Er rørføringen forkert, så kan selv den bedste emhætte ende med slet ikke at suge optimalt. En tommelfingerregel er: Vælg den kortest mulige rørføring, og brug altid mål på aftræksrør, som matcher mål på emhættens aftræk. Lav aldrig 90 graders bøjning i flexslange – men brug fast aftræksrør i stedet. 

Læs mere om vores rørføringsløsninger her.