Kogeplade med integreret emhætte fra EICO

Kogeplader med integreret emhætte er blevet meget populære over de senere år. Det er de blandt andet, fordi det er en flot designmæssig løsning, som samtidig er pladsbesparende. Selvom aspiration hobs har været på markedet i flere år nu, så oplever vi stadig, at der opstår en række spørgsmål, når kunderne er i overvejelsesfasen. "Virker de nu?" "Hvilke skabe passer de til?". Vi har samlet en række ofte stillede spørgsmål, som kan hjælpe dig videre med overvejelserne.

Er en integreret emhætte i kogepladen lige så effektiv som en almindelig emhætte?

FAQ #1

En kogeplade med integreret emhætte er så effektiv, at den dækker langt de flestes behov. Det er den, dels fordi suget er tættere på madlavningen end en frithængende eller integreret loftemhætte. Når sugets afstand reduceres til gryderne, hvor fedt og vanddampe dannes, får du en mere effektiv løsning i dit køkken. Vælger du en løsning med aftræk frem for recirkulation, får du den mest effektive aspiration hob løsning.

Alle kogeplader med emhætte i EICOs kollektion er, som de øvrige emhætter i vores kollektion, udviklet til at dække behovet ved normal brug i en standard husholdning. På aspiration hobs er emhættens sugehastighed i m/s et sigende mål for effektiviteten og fortæller om, hvor hurtigt luften flyttes – og dermed med hvilken effekt damp og os trækkes fra madlavningen ned i udsugningen af kogepladen.

Modellerne fra EICO Phantom-serien har markedets højeste ydeevne med op til hele 10,6 m/s. Når hastigheden eller trækkraften på luften i nedadgående retning er kraftigere end den hastighed, hvormed damp og fedtos normalt stiger op, lader dette sig gøre.

En essentiel faktor, når det kommer til aspiration hobs effektivitet, er korrekt rørføring. Er rørføringen forkert, så kan selv den bedste emhætte ende med slet ikke at suge optimalt.

Læs mere om vores rørføringsløsninger her.

Hvad sker der, hvis en gryde koger over på en kogeplade med emhætte?

FAQ #2

Står du med en gryde, som er kogt over på din aspiration hob, så er rengøringen lige så nem, som det er at tørre en hylde af, efter at mælken er lækket i køleskabet. Rengøringen af din aspiration hob kan variere lidt fra model til model, men ens for alle er, at den glatte, ubrudte overflade – det keramiske glas – er rengøringsvenligt. Brug en klud til at tørre væsker op, når gryden er kogt over, så du undgår, at det sætter sig fast.

Fedtfiltrene er lige til at tage ud og kan nemt rengøres i opvaskemaskinen. Og vandet, som er løbet ned i selve kogepladen, det opsamles simpelthen i et bundkar. Adgang til bundkar er nemt, når det skal tømmes, men det kan variere fra model til model. Opsamlingsbeholderen/bundkar skal selvfølgelig tømmes når der er behov for det. 

Hvordan er støjniveauet på en kogeplade med integreret emhætte?

FAQ #3

Som med alle andre emhætter varierer det fra produkt til produkt og efter hvilket niveau, emhætten kører på. De vil selvfølgelig larme mere på højeste niveau. Emhætters lydniveau (lydeffekt) står altid angivet i dB(A).

Kigger vi nærmere på modellerne i vores sortiment ligger lydniveauerne således:

  • Phantom mellem 37-63 dB(A) - alt efter model
  • Galileo Smart fra Faber mellem 49-65 dB(A)
  • NikolaTesla fra Elica mellem 33-72 dB(A) - alt efter model

Afhængig af hvor kraftig en emhætte du har, er det langt fra altid nødvendigt, at den kører på højeste niveau. Det skal helst være sådan, at din emhætte skal kunne klare den normale madlavning på niveau 4 eller 5 ud af 9, mens det højeste niveau kun benyttes ved særlige tilfælde.

Man siger at 60 dB(A) er et godt pejlemærke for, hvornår støj begynder at genere i en samtale.

Læs mere om emhættens støjniveau her.

Andre ofte stillede spørgsmål om kogeplader med integreret emhætte

Phantom: Markedets højeste lufthastighed -og laveste lydniveau

Phantom-serie fra EICO

Med maksimal ydeevne på hele 6,2 m/s - 7,0 m/s, ekstra lavt lydniveau, kombineret med en god brugerflade og et tidløst elegant design, er Phantom designet til at være det bedste valg til de skandinaviske køkkener.

Se alle produkter
Phantom
Phantom
Phantom

Udvalg af Phantom-modeller

Galileo Smart
Smuk luksus fra Italien

Smuk luksus fra Italien

Galileo Smart-serie fra Faber

Fra Italienske Faber er modellen Galileo en induktionskogeplade med fuldintegreret ventilation. Galileo er en smuk og ”usynlig” emhætte med maksimal ydelse og effektivitet, der samtidig er særdeles støjsvag. Modellen byder på en unik vandtæt motorteknologi, der samtidig er så kompakt, at den som det eneste produkt i sin klasse efterlader plads i kabinettet under, som da kan udnyttes til andre formål i køkkenet.

Se alle produkter
galileo
galileo

Udvalg af Galileo Smart-modeller

En prisbelønnet serie fra italienske Elica

En prisbelønnet serie fra italienske Elica

NikolaTesla-serie fra Elica

Mærkevaren NikolaTesla er en prisbelønnet serie af aspirations hobs fra italienske Elica. NikolaTesla-modellerne repræsenterer en række absolutte topmodeller inden for kogepladeintegrerede emhætter. Her får man en lækker og smuk løsning, der samtidig er støjsvag og særdeles effektiv med henblik på sugeevne og effektivitet. Kort fortalt en luksuriøs, unik og banebrydende emhætteløsning.

Se alle produkter
NikolaTesla flame
NikolaTesla
NikolaTesla

Udvalg af NikolaTesla-modeller

Læs mere