Kogeplade med integreret emhætte fra EICO

Innovativ løsning, der giver frit udsyn og rigtig god plads

Kogepladen og emhætten er et ”must” i ethvert køkken, men hvorfor ikke tænke helt nyt? Hvorfor ikke kombinere disse to vigtige funktioner i en og samme løsning, samtidig som du får mulighed for at designe et lækkert og luftigt køkken? Du får en særdeles innovativ løsning, der giver frit udsyn og rigtig god plads – et køkken hvor du kan samle familie og venner, og hvor arbejdet gøres til en hyggelig og fælles oplevelse.

Kogeplader med emhætte

Fordele ved kogeplade med emhætte

Hvis du står og skal købe ny emhætte, så er der flere ting, du skal tage op til overvejelse. Der er for eksempel flere fordele ved at købe en kogeplade med emhætte.

1. Du får større designmæssig frihed, når du skal indrette køkken

2. En integreret emhætte er ofte mere støjsvag end en traditionel emhætte 

3. Du får bedre udsyn uden emhætte i hovedhøjde - og undgår at støde hovedet/panden ind i emhætten

4. Dit køkken får et mere minimalistisk og enkelt look

5. Du får en kogeplade og emhætte, som er super nem at rengøre

6. Du får et bedre indeklima, da os og damp opsuges hurtigere og mere effektivt

7. Du får en nem og brugervenlig betjening af både kogeplade og emhætte

8. Du får den bedste løsning, når det kommer til at fjerne ultrafine partikler fra madlavningen

Ofte stillede spørgsmål og svar

Vi har samlet en række ofte stillede spørgsmål, som kan hjælpe dig videre med at vælge den rigtig model.

Hvordan fungerer en kogeplade med emhætte?

FAQ #1

Modsat de traditionelle emhætter, som suger damp og os op til sig, så suger kogeplader med emhætte damp og os fra gryder og pander ned i den integrerede emhætte inden det når at stige til vejrs.

Teknologien i kogeplader med emhætte fungerer således, at trækkraften på luften i nedadgående retning er kraftigere end den termiske opdrift fra gryder og pander. Hvis du ikke har mulighed for at lave udblæsning til det fri, kan du vælge en recirkulationsmodel og anvende et recirkulationsfilter til at rense luften.

Størstedelen af vores sortiment har en automatikfunktion, som tænder for emhætten i kogepladen, når du starter tilberedningen af maden. Funktionen hedder autoaspiration og sikrer, at emhættens sugestyrke justeres automatisk afhængig af antallet samt effekten af de kogezoner, som er i brug.

Madlavning på en kogeplade med emhætte giver mindre madlugt og damp, når du står i køkkenet. Det betyder også, at du får et renere og sundere indeklima og mindre snavsede møbler/tekstiler i nærheden af kogezonen

Er en integreret emhætte i kogepladen lige så effektiv som en almindelig emhætte?

FAQ #2

En kogeplade med integreret emhætte er så effektiv, at den dækker langt de flestes behov. Det er den, dels fordi suget er tættere på madlavningen end en frithængende eller integreret loftemhætte. Når sugets afstand reduceres til gryderne, hvor fedt og vanddampe dannes, får du en mere effektiv løsning i dit køkken. Vælger du en løsning med aftræk frem for recirkulation, får du den mest effektive kogeplade med emhætte løsning. Men kigger man udelukkende på at få så høj en sugeevne som muligt, så er en emhætte med et stort fang, placeret lige over kogepladen, den mest effektive. 

Alle kogeplader med emhætte i EICOs kollektion er, som de øvrige emhætter i vores kollektion, udviklet til at dække behovet ved normal brug i en standard husholdning. På kogeplader med emhætte er emhættens sugehastighed i m/s et sigende mål for effektiviteten og fortæller om, hvor hurtigt luften flyttes – og dermed med hvilken effekt damp og os trækkes fra madlavningen ned i udsugningen af kogepladen.

Modellerne fra EICO Phantom-serien har markedets højeste ydeevne med op til hele 10,6 m/s. Når hastigheden eller trækkraften på luften i nedadgående retning er kraftigere end den hastighed, hvormed damp og fedtos normalt stiger op, lader dette sig gøre.

En essentiel faktor, når det kommer til kogeplader med emhættes effektivitet, er korrekt rørføring. Er rørføringen forkert, så kan selv den bedste emhætte ende med slet ikke at suge optimalt.

Læs mere om vores rørføringsløsninger her.

Hvad sker der, hvis en gryde koger over på en kogeplade med emhætte?

FAQ #3

Står du med en gryde, som er kogt over på din kogeplade med emhætte, så er rengøringen lige så nem, som det er at tørre en hylde af, efter at mælken er lækket i køleskabet. Rengøringen af din kogeplade med emhætte kan variere lidt fra model til model, men ens for alle er, at den glatte, ubrudte overflade – det keramiske glas – er rengøringsvenligt. Brug en klud til at tørre væsker op, når gryden er kogt over, så du undgår, at det sætter sig fast.

Fedtfiltrene er lige til at tage ud og kan nemt rengøres i opvaskemaskinen. Og vandet, som er løbet ned i selve kogepladen, det opsamles simpelthen i et bundkar. Adgang til bundkar er nemt, når det skal tømmes, men det kan variere fra model til model. Opsamlingsbeholderen/bundkar skal selvfølgelig tømmes når der er behov for det. 

Hvordan er støjniveauet på en kogeplade med integreret emhætte?

FAQ #4

Som med alle andre emhætter varierer det fra produkt til produkt og efter hvilket niveau, emhætten kører på. De vil selvfølgelig larme mere på højeste niveau. Emhætters lydniveau (lydeffekt) står altid angivet i dB(A).

Kigger vi nærmere på modellerne i vores sortiment ligger lydniveauerne således:

 • Phantom mellem 37-63 dB(A) - alt efter model
 • Galileo fra Faber mellem 49-68 dB(A)
 • NikolaTesla fra Elica mellem 33-72 dB(A) - alt efter model

Afhængig af hvor kraftig en emhætte du har, er det langt fra altid nødvendigt, at den kører på højeste niveau. Det skal helst være sådan, at din emhætte skal kunne klare den normale madlavning på niveau 4 eller 5 ud af 9, mens det højeste niveau kun benyttes ved særlige tilfælde.

Man siger at 60 dB(A) er et godt pejlemærke for, hvornår støj begynder at genere i en samtale.

Læs mere om emhættens støjniveau her.

Andre ofte stillede spørgsmål om kogeplader med integreret emhætte

Installation

Skal jeg vælge recirkulation eller aftræk?

Integrerede emhætter i kogepladen har til formål at fjerne den forurenede luft fra madlavning. Dvs. at mados og damp ledes gennem emhættens fedtfilter, via aftræksrørføring direkte ud i det fri. Det er den mest optimale løsning i forhold til at rense indeklimaet for mados og damp fra madlavningen.

Imidlertid er der tilfælde, hvor det ikke er muligt at lede mados og damp ud i det fri. Bor du for eksempel i lejlighed, er det ikke altid muligt på grund af køkkenets placeringen. Emhættens udformning /placering kan også have en betydning.

Men løsningen er at vælge en recirkulationsmodel og anvende et recirkulationsfilter til at rense luften. Ved recirkulation opsuges den forurenede luft – såvel damp som os – som derefter ledes igennem fedtfilteret og et recirkulationsfilter, som tilbageholder lugtene fra den forurenede luft. Efter filtrering ledes den rensede luft tilbage i rummet. Rumluften renses ved gentagen passage gennem recirkulationsfilteret. Bemærk dog, at filterne ikke fjerner damp. Denne skal fjernes ved ekstra udluftning eller via husets boligventilationssystem. Ved recirkulation er det også vigtigt, at frisk-lufttilførslen er lukket under brug.

Kogeplade med emhætte installation

Aftræk vs. Recirkulation - fordele og ulemper

Få overblikket over fordele og ulemper ved aftræk (udsugning) versus recirkulation.

Aftræk

Aftræk/Udsugning

Fordele:

 • Det er den mest effektive måde at rense luften i dit køkken og sikre et godt indeklima.
 • Lavere lydniveau end recirkulationsmodellen.
 • Vedligeholdelsesfri, da man ikke skal skifte recirkulationsfilter.
 • Luftfugtigheden ledes udenfor med udsugning.

Ulemper:

 • Forkert installation kan give støj. Sørg derfor for, at monteringen er udført korrekt. Du skal sikre dig, at rørene fra emhætten og ud er fastholdt, og at de passer sammen. Hvis ikke kan der komme støj.
 • Energitab om vinteren, fordi den varme luft suges væk og transporteres udenfor, hvilket kan medføre en højere varmeregning.
Recirkulation

Recirkulation

Fordele:

 • Designfrihed – Med recirkulation kan kogesektionen f.eks. placeres midt i rummet i en køkkenø hvor der for eksempel ikke er mulighed for aftræk i gulvet.
 • Du slipper for at lave hul i ydermuren til udsugningskanalen.
 • Enkel og nem montering uden ekstra rør og udsugningskanal.

Ulemper:

 • Det er nødvendigt at skifte recirkulationsfilter regelmæssigt.
 • Emhætter med recirkulationsfilter fjerner ikke fugten i luften, men fanger kun lugtpartikler fra madlavning. Luftfugtigheden bliver derfor i rummet.
 • Emhætter med recirkulationsfilter fjerner heller ikke ultrafine partikler fra madlavningen.
 • Du skal søge dispensation hos din kommune hvis du ønsker at installere en recirkulationsmodel, hvis dit hus eller din tilbygning er nyere færdiggjort fra og med 1. januar 2015.
Kogeplade med emhætte

Tjekliste inden køb af kogeplade med emhætte

Gennemgå tjeklisen for ting, du bør overveje, før du køber en kogeplade med
emhætte.

Tjek om det er en støjsvag emhætte, som matcher dine ønsker.

Er betjeningen brugervenlig?

Vores kogeplader med emhætte passer ind i standardkøkkener, men dobbelttjek, at kogepladen passer til det pågældende køkkenelement.

Tjek hvilken rørføringspakke som medfølger til den valgte model. Hardu brug for et købe ekstra rørføring?

Tjek at den valgte installationsmetode også passer til dine behov og ønsker.

Tjek at produktet har de sikkerhedsforanstaltninger, som du har brug for – f.eks. børnesikring.

Hvor mange og hvor store kogezoner har du brug for? Mange af vores kogeplader med emhætte har brofunktion, hvilket gør det muligt at koble to kogezoner sammen til én større kogezone.

Passer designet af kogepladen med emhætte til resten af køkkenet? Her kan det være en god idé at se på, om displaylyset matcher farven på displaylyset i de andre hvidevarer i
køkkenet.

Matcher prisen og funktionaliteter med de forventninger, du har til produktet i hverdagen?

Phantom: Nordisk design med toptunede specifikationer

Phantom-serie fra EICO

Phantom er EICOs egen serie af kogeplader med integreret emhætte, der skiller sig ud på elegance og æstetik, og i særdeleshed i forhold til teknologi og knowhow. Det er nordisk design med fokus på kvalitet, ydeevne og funktionalitet.

Læs mere om Phantom
Phantom
Phantom
Phantom

Udvalg af Phantom-modeller

Galileo Smart
Smuk luksus fra Italien

Smuk luksus fra Italien

Galileo -serie fra Faber

Faber er verdens næststørste producent af emhætter, som har beskæftiget sig med ventilation i mere end 60 år. Hos Faber er der maksimal opmærksomhed på selv de mindste detaljer og knowhow er i fokus.

Se alle produkter
galileo
galileo

Udvalg af Galileo Smart-modeller

En prisbelønnet serie fra italienske Elica

En prisbelønnet serie fra italienske Elica

NikolaTesla-serie fra Elica

Mærkevaren NikolaTesla er en prisbelønnet serie af kogeplader med emhætte fra italienske Elica. NikolaTesla-modellerne repræsenterer en række absolutte topmodeller inden for kogepladeintegrerede emhætter. Her får man en lækker og smuk løsning, der samtidig er støjsvag og særdeles effektiv med henblik på sugeevne og effektivitet. Kort fortalt en luksuriøs, unik og banebrydende emhætteløsning.

Læs mere om NikolaTesla
NikolaTesla flame
NikolaTesla
NikolaTesla

Udvalg af NikolaTesla-modeller

Læs mere