Sådan rengør du NikolaTesla kogeplader med emhætte

Er du den heldige ejer af en flot og lækker NikolaTesla kogeplade med emhætte, så er det med at få skabt de gode vaner helt fra start. Med gode rengøringsvaner får du nemlig både en effektiv kogeplade med emhætte – og den holder længere. Det er da win-win – og det er slet ikke så svært at rengøre den, hvis bare du følger vores guide.

NikolaTesla Fit

Husk, opstår der spørgsmål undervejs, så er det bedre at kontakte os, end at gøre noget dumt, som kan komme til at koste dig dyrt. Det er også altid muligt at finde manualerne til de forskellige modeller på vores hjemmeside under hvert produkt. God fornøjelse med rengøringen.

Følg vores step-by-step guide til en ren kogeplade med emhætte

Følgende guide gælder for NikolaTesla Switch, NikolaTesla Switch Glow, NikolaTesla One, NikolaTesla Prime, NikolaTesla Prime +, NikolaTesla Prime S, NikolaTesla Prime S+, NikolaTesla Libra, NikolaTesla Fit, NikolaTesla Fit XL, NikolaTesla Alpha, NikolaTesla Unplugged og NikolaTesla Flame. Har du en anden model, så finder du flere guides på vores hjemmeside.

NikolaTesla Libra Rengøring

Vedligeholdelse af kogeplanen

Før der udføres nogen form for rengøring eller vedligeholdelse af din kogeplade med emhætte, skal det tilsikres, at kogezonerne er slukkede, og at varmeadvarselslampen ikke længere er synlig.

Når det er gjort, kan rengøringen begynde.

Vigtigt: Undgå brug af ætsende svampe og af skuresvampe. Deres brug risikerer med tiden at beskadige glasset. Brug ikke kemiske rengøringsmidler som fx spray til at rense ovnen (ovnrens) eller til at fjerne pletter (pletrens).

Efter endt madlavning skal kogepladen køle af, og herefter rengøres den for at fjerne fastbrændte rester eller pletter fra madrester. Sukker og fødevarer med højt sukkerindhold skader kogepladen og skal straks fjernes. Salt, sukker og sand vil kunne ridse glasoverfladen. Brug en blød klud, køkkenrulle eller specifikke produkter til rengøring af induktionsplader (følg altid fabrikantens anvisninger). Du må aldrig bruge en damprenser til at rengøre din kogeplade med emhætte.

Rengøring af væskeopsamlingskar

Vigtigt: Ved tilfældige og store udslip af væsker fra gryderne er det muligt at gribe ind ved brug af udtømningsventilen, der sidder på produktets nedre del, for at fjerne alle rester og udføre en rengøring med den maksimale hygiejniske sikkerhed.

Til en dybere og mere grundig rengøring er det muligt fuldstændigt at fjerne det nedre kar.

Sådan rengør du NikolaTesla kogeplader med emhætte
Sådan rengør du NikolaTesla kogeplader med emhætte

Rengøring af metalristen

(Gælder følgende modeller: NikolaTesla Prime, NikolaTesla Prime +, NikolaTesla Prime S, NikolaTesla Prime S+, NikolaTesla One, NikolaTesla Switch Glow, NikolaTesla Alpha, NikolaTesla Fit XL, NikolaTesla Fit, NikolaTesla Unplugged og NikolaTesla Flame)

Risten skal vaskes i hånden med varmt vand og neutralt vaskemiddel og tørres grundigt for at undgå rust.

NikolaTesla

Rengøring af drejeknapper - Specielt for NikolaTesla Unplugged

For en grundigere rengøring kan drejeknapperne fjernes; de er magnetisk fastgjort til kogepladen, så det er tilstrækkeligt at løfte dem. Knapperne skal vaskes i hånden med varmt vand og neutrale rengøringsmidler uden brug af svampe eller klude. 

Vedligeholdelse af enheden

Når du skal rengøre produktet, må du udelukkende anvende en fugtig klud med flydende neutrale rengøringsmidler. Det er meget vigtigt, at du aldrig bruger redskaber eller instrumenter til rengøringen. Undgå brug af produkter, der indeholder slibemidler. Og undgå altid brug af sprit.

Fedtfilter

Fedtfilterets funktion er at tilbageholde fedtpartiklerne, der stammer fra stegningen. Det siger næsten sig selv, at det kan blive noget ulækkert, hvis ikke det bliver rengjort jævnligt.  Filteret skal rengøres en gang om måneden (eller når signaleringssystemet for filtermætning angiver behovet) ved brug af milde vaskemidler, manuelt eller i opvaskemaskine ved lav temperatur og med kort opvaskecyklus. Ved vask i opvaskemaskinen risikerer fedtfilteret at blive misfarvet, men dette vil ikke have negativ indflydelse på dets filtrerende egenskaber.

Sådan rengør du NikolaTesla kogeplader med emhætte

Filtre med aktivt kul – keramiske (Udelukkende til filtrerende udgave)

Filterets funktion er at opfange lugt fra madlavning. Produktet er forsynet med fire filterenheder der tilbageholder lugten takket være det aktive kul. Det aktive kul er indbygget i en keramisk struktur, der gør det muligt at opfange urenhederne fuldstændigt og uden besvær ved at danne en høj opsugningsflade. Mætningen af de keramiske filtre med aktivt kul sker efter en mere eller mindre langvarig brug, og er afhængig hvor ofte filteret rengøres. En termisk regeneration af disse filtre er mulig hver anden eller tredje måned i en forvarmet ovn ved 200°C i 45 minutter. Regenereringen gør det muligt at forlænge filtrenes levetid i op til 5 år.

Sådan rengør du NikolaTesla kogeplader med emhætte

Specielt ved NikolaTesla Flame

For at forlænge levetiden på din gaskogeplade med emhætte er det vigtigt at udføre en grundig generel rengøring regelmæssigt:

  • Glas-, stål- og emaljerede dele skal rengøres med egnede ikke-slibende eller ikke-ætsende produkter. Undgå klorholdige produkter (blegemiddel og lignende)
  • Undgå at efterlade syre eller alkaliske stoffer på arbejdsoverfladen (eddike, salt, citronsaft osv.) på gasbrændere, og lågene (dele der kan tages af brænderen) skal vaskes ofte med kogende vand og neutralt vaskemiddel, og eventuelle aflejringer skal fjernes. Tør grundigt og kontrollér, at ingen af hullerne i gasbrænderen er helt eller delvist tilstoppede.

Efter rengøring skal ristene og brænderne sættes på igen.

Sådan rengør du NikolaTesla kogeplader med emhætte

Find illustrationer af de forskellige NikolaTesla-modeller i brugervejledningerne på vores hjemmeside. Her er det ofte illustreret, hvordan de forskellige dele skal rengøres/tages ud osv.