Guide: Sådan vælger du emhætte til kogeøen

Drømmer du om en kogeø - men ved ikke, hvilken emhætte som vil passe godt ind i din køkkenløsning? EICO har en lang række forskellige emhætter, som vil gøre sig godt over en kogeø. Vi har alt fra designeremhætter til mere klassiske løsninger – det er kun fantasien, som sætter grænsen.

Beat BK Gloss

Det sociale samlingspunkt 

For mange er en kogeø den ekstra luksus, som man kan tilføje køkkenet, hvis der er plads til lidt ekstra.  Kogeøen kan frigive plads i resten af køkkenet og giver mange indretningsmuligheder. Du bestemmer selv, om den skal indrettes med en vask, en kogeplade, arbejdsbord eller som spiseplads – eller alt i én. 

Ved at vælge en kogeø i dit køkkendesign får du den bedste indretning af rummet, med høj funktionalitet – og du går ikke på kompromis med det sociale samlingspunkt, som køkkenet ofte ender med at være.  

Hvilken emhætte skal jeg vælge over en kogeø? 

Valget af en kogeø betyder, at du genovervejer placeringen af hvidevarer samt andre køkkenkomponenter. Det giver helt nye muligheder, og derfor skal det også tænkes godt igennem. Vælger du at flytte kogepladen ud i rummet i en kogeø, skal du lige pludselig også forholde dig til emhætten. Det at flytte kogepladen til midten af rummet er ikke kun et æstetisk valg, men man skaber også et rum, hvor den, der laver mad, nemt kan interagere og socialisere med gæster. Derfor bliver dette område en ægte multifunktionel og let tilgængelig 'arbejdsstation'.  

Men en central kogeø åbner du op for mange forskellige muligheder, når det kommer til emhætten.  Læs mere om de forskellige valgmuligheder herunder: 

Illusion

Loftemhætter 

Med en emhætte diskret placeret i loftet er du sikker på en tidløs installation. Motoren kan indbygges eller gemmes væk på loftet, så du kan få det skræddersyet til dit køkken. En loftemhætte er til dig, der ønsker en stilren installation, der ikke giver problemer i arbejdshøjden, lige meget hvor høj du er. Emhætter i loftet stjæler ikke blikfanget i køkkenet, men giver et stilren og minimalistisk udtryk. Derfor har vi selvfølgelig også et stort udvalg af størrelser og farver – så du kan vælge det loftemhætte, der passer dig bedst. 

Se eksempler på vores loftemhætter her:

Interstellar

Wirehængte emhætter 

En anden smart løsning er wirehængte emhætter, som ofte har et mere designmæssigt udtryk – et ægte indretningselement, der integrerer både luft- og belysningsfunktioner. 

En emhætte behøver ikke være kedelig. Tværtimod er der masser af muligheder for at bruge den som et udsmykningselement i køkkenet – uden at gå på kompromis med kvalitet og de vigtige tekniske hensyn. Det kan du f.eks. gøre ved at vælge en af vores wirehængte emhætter. Den tynde og diskrete wire giver plads til at lege med formerne, og en wirehængt emhætte kan dermed give den som et skulpturelt element, der troner midt i køkkenet. 

Se eksempler på vores wirehængte emhætter her:

NT

Den innovative løsning til kogeøen - kogeplade med integreret emhætte 

Er det muligt at få en perfekt, funktionel og central kogeø uden en emhætte som tager udsynet? Ja, det er muligt med et elegant induktionskomfur med integreret emhætte i kogepladen. Hos EICO har vi markedets største udvalg af kogeplader med emhætte. Vi har for eksempel vores egne dansk-designede Phantom modeller eller de italienske NikolaTesla modeller.

Ved at vælge en kogeplade med emhætte får du en stærk og absolut elegant løsning, som giver masser af nye muligheder i dit køkken. Du skal slet ikke tænke på at få plads til din emhætte på væggen eller i loftet. Den centrale emhætte er nemlig perfekt integreret i selve kogepladen. Den er lydsvag og præsterer i top hvad angår sugeevne og energieffektivitet. I forhold til montering, har kogepladen en kant, som gør, at man frit kan vælge, om den skal planlimes eller blot nedlægges i bordpladen. I disse alt-i-en løsninger findes udsugningsventilatoren i selve kogepladen og suger dampe nedefra og reducerer dermed muligheden for spredning i hele rummet. 

Se eksempler på vores kogeplader med emhætte her: