01/16/2023

Installer din EICO-emhætte korrekt 

Sørg for korrekt installation af din emhætte, så du opnår optimal effekt og ren og frisk luft i dit køkken.

EicoE25

At installere din nye emhætte på korrekt og forsvarlig vis er naturligvis helt essentielt for at få maksimal effekt ud af den – og dermed ren og frisk luft i dit køkken. 

Må du selv tage håndværkertjansen? 

Som hovedregel skal du være opmærksom på, at du godt selv må installere og tilslutte din emhætte. Det kræver dog, at emhætten har en såkaldt stikprop, der er det stik på emhætten, som du efterfølgende sætter i stikkontakten. Hvis der er en stikprop på emhætten, betyder det, at den kan tilsluttes uden brug af værktøj og professionel hjælp. 

Det er imidlertid vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle emhætter har en så enkel mulighed for tilslutning. Og i givet fald er det påkrævet at benytte sig af en autoriseret elektriker.  

Få svar på vigtige spørgsmål om emhætter 

Rørføring er afgørende 

I alle emhætter fra EICO medfølger en produktmanual. I denne er også de mere tekniske forhold beskrevet, som blandt andet inkluderer information om, hvilke minimumskrav der er i forhold til, hvor langt der skal være fra kogetoppen og til emhætten. Det kan nemlig variere fra emhætte til emhætte.  

Derudover er det essentielt, at man sørger for korrekt dimension på aftræksrørene. I den sammenhæng er det vigtigt, at man benytter sig af fast rørføring (i modsætning til flexslanger). Faste rør fungerer bedre og har bedre ydeevne, idet luften trækkes mere effektivt ud gennem et fast og glat rør.  

Afslutningsvis er det væsentligt, at man altid vælger kortest mulig rørføring, og at rørføringen altid har samme diameter på aftræksrør og taghætte/murgennemføring som på emhættens aftræk. Endvidere bør 90 graders bøjningen laves så langt fra emhætten som overhovedet muligt. 

FAQ: Nyttig information om emhætter