9 energispareråd og tips til optimal brug af din vaskemaskine

Hvor godt kender du egentlig din vaskemaskine? Har du for eksempel styr på, hvilke programmer der er mest effektive i forhold til dit energiforbrug? Hvor ofte du bør gøre din vaskemaskine ren? Det og meget mere har vi samlet i 9 tips til din vaskemaskine.

Vestfrost 34016 VWM 12148 BM

Hvor godt kender du egentlig din vaskemaskine? Har du for eksempel styr på, hvilke programmer der er mest effektive i forhold til dit energiforbrug? Hvor ofte du bør gøre din vaskemaskine ren? Det og meget mere har vi samlet i 9 tips til din vaskemaskine.

Ni tips til din vaskemaskine 

1. De mest effektive programmer i forhold til energiforbrug er normalt dem, der kører med lave temperaturer og varer længere.

2. Hvis du følger producentens anvisninger og fylder din vaskemaskine op til kapaciteten for de respektive programmer, kan du spare energi.

3. Brug kun vaskemidler, skyllemidler og andre additiver, der er egnede til automatiske vaskemaskiner. Det automatiske system til skumabsorbering kan blive aktiveret på grund af for store mængder vaskemiddel.

4. Programmets varighed, energiforbrug og vandforbrug kan variere afhængigt af vasketøjets vægt og type, de valgte ekstrafunktioner, vandet og den omgivende temperatur.

5. Det anbefales at bruge flydende skyllemiddel til vaskeprogrammer med lave temperaturer. Mængden af vaskemiddel kan variere afhængigt af mængden af vasketøj og tøjets tilsmudsningsgrad. Følg anbefalingerne fra producenten af dit vaskemiddel, når du skal dosere vaskemidlet.

6. Støj og fugtniveauet i tøjet efter centrifugering påvirkes af centrifugeringshastigheden. Jo højere centrifugeringshastighed, jo mere støjer maskinen, og jo tørrere bliver tøjet.

7. Vi anbefaler, at du rengør din vaskemaskine periodisk hver anden måned. Brug programmet til rengøring af tromlen ved periodisk rengøring. Hvis din maskine ikke har programmet til rengøring af tromlen, skal du bruge programmet Bomuld 90. Brug kalkfjerner, der er fremstillet til brug i vaskemaskiner, når det er nødvendigt.

8. Tving aldrig døren op, når din vaskemaskine kører. Du kan åbne døren på din vaskemaskine 2 minutter efter, at vaskeprogrammet er slut. *

9. Installation og reparation bør altid foretages af en autoriseret serviceagent for at undgå mulige risici. Producenten kan ikke holdes ansvarlig for ødelæggelser som følge af procedurer, der udføres af ikke-autoriserede personer.

(*) Specifikationerne kan variere afhængigt af den købte model.

Find flere tips og energispareråd til dine hvidevarer her

 

Du finder vores udvalg af Vestfrost vaskemaskiner her: