Guide: Få hjælp til at vælge din nye opvaskemaskine

Faktum er, at de fleste af os slet ikke kan forestille os et liv uden en opvaskemaskine. Tiden, hvor stablerne af beskidt service og bestik hobede sig op på køkkenbordet, er forbi. Lige med undtagelse af de tidspunkter, hvor opvaskemaskinen går i stykker, og det er tid til at kigge sig om efter en ny model.

32012  VDW 1160 X BMAD

Der er to scenarier, når du begynder at kigge efter en opvaskemaskine. Scenarie et: Du gider ikke vaske op i hånden længere, fordi det tager for meget tid i hverdagen, og det koster mere end at vaske op i en opvaskemaskine. Scenarie to: Din nuværende opvaskemaskine er gået i stykker, og du skal hurtigst muligt have en ny. 

Faktum er, at de fleste af os slet ikke kan forestille os et liv uden en opvaskemaskine. Tiden, hvor stablerne af beskidt service og bestik hobede sig op på køkkenbordet, er forbi. Lige med undtagelse af de tidspunkter, hvor opvaskemaskinen går i stykker, og det er tid til at kigge sig om efter en ny model. 

Ikke nok med, at man slipper for et rodet køkkenbord, så har opvaskemaskine også en lang række andre fordele – også når det kommer til at spare på vandregningen. Vi kigger nærmere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe ny opvaskemaskine. 

Bliv klogere på de forskellige muligheder i denne købsguide. 

Hvilken typer opvaskemaskiner findes der? 

 Køkkenet er ofte hjemmets hjerte og her, hvor familien samles om stort og småt. Derfor er det vigtigt, at de elementer, som indgår i rummet, er nøje udvalgt dels ud fra æstetik og i forhold til optimal placering. I EICOs sortiment findes der to forskellige typer opvaskemaskiner fra Vestfrost: Underbygnings-opvaskemaskinen og den integrerede opvaskemaskine. 

Underbygningsopvaskemaskiner 

En underbygningsopvaskemaskine er nok det, de fleste kender som den traditionelle opvaskemaskine, hvor fronten er synlig. Underbygningsopvaskemaskinen kan integreres i den øvrige køkkenindretning, da den findes med mange forskellige typer fronter og kan derved matche de øvrige hvidevarer. En underbygningsopvaskemaskine leveres altid uden top- og sideplader, da hverken toppen eller siden vil være synlig fra forsiden.  

▸▸ Se vores udvalg af underbyggede opvaskemaskiner fra Vestfrost 

Integreret opvaskemaskiner 

En integreret opvaskemaskine er et mere minimalistisk valg, som skjuler selve opvaskemaskinen bag en køkkenlåge. Den kan således integreres fuldt ud med de øvrige køkkenelementer, hvilket giver en "usynlig" løsning. En integreret opvaskemaskine leveres uden front-, top- eller sideplader. 

Husk dog altid, før du lader valget falde på en specifik integreret opvaskemaskine, at du sikrer dig, at det er muligt at sætte netop dine køkkenlåger på denne type af opvaskemaskine.   

▸▸ Se vores udvalg af integrerede opvaskemaskiner fra Vestfrost 

   

Placering og kapacitet

Størrelsen på en opvaskemaskine kan variere. Mål altid op, så du ved nøjagtigt hvilken størrelse opvaskemaskine, du har plads til. Når det kommer til at vælge den rette opvaskemaskine, er det vigtigt at overveje din husholdnings størrelse og dine behov. Tænk på kuverter som en måde at måle kapaciteten på, og vælg en model, der ikke bare møder dine daglige behov, men også kan håndtere gæster og festlige lejligheder.   

Placering og mål 

En standard opvaskemaskine passer i et køkkenskab med en bredde på 60 centimeter, og er som udgangspunkt den, som flest vælger, hvis de har godt med plads i køkkenet. I vores sortiment finder du mange forskellige modeller, som passer på standardmålet.  

Har du derimod et mindre køkken, men drømmer om at slippe for at vaske op i hånden, så har vi også en smallere model, som passer i et køkkenskab med en bredde på kun 45 centimeter. Den smalle model findes både som integreret model og som underbygningsmodel. 

Opvaskemaskinen skal som tommelfingerregel altid placeres under køkkenbordet og i kabinettet ved siden af vandhanen og afløb. Og måske det vigtigste: Husk at placere opvaskemaskinen, hvor det er let at fylde og tømme den – det gør hverdagen så meget nemmere.   

Kapacitet (antal kuverter) 

En opvaskemaskines kapacitet måles i, hvor mange kuverter der er plads til. En standardkuvert består af 1 stor tallerken, 1 dyb tallerken, 1 desserttallerken, 1 underkop, 1 kop, 1 glas, 1 kniv, 1 gaffel, 1 spiseske og 1 dessertske. Man kan også se det som alt det service, som man bruger, hvis man spiser en 3-retters menu. 

Kapacitet i forhold til husstand:

Brug følgende som et pejlemærke for, hvor stor en kapacitet der er brug for i din husstand.  

9-11 kuverter: Er ideel til mindre husholdninger (1-2 personer) 

12-14 kuverter: Er ideel til den mellemstore husholdning (3-4 personer) 

15 kuverter: Er ideel til den store husholdning (5+ personer). 

 

Smarte funktioner i Vestfrost opvaskemaskiner 

I dag er opvaskemaskiner fyldt med en verden af innovative funktioner, der går langt ud over grundlæggende opvask. Vores opvaskemaskiner fra Vestfrost er udstyret med en lang række smarte funktioner, som hjælper med at gøre hverdagen nemmere. Specifikationerne kan variere fra model til model, så vær opmærksom på, at dine behov bliver indfriet i modellen, inden du køber den. Gør dig også overvejelser om, hvilke ekstra funktioner du har brug for i en opvaskemaskine, inden du står i butikken. 

Udskudt start (Op til 24 timer) 

Med lidt planlægning kan opvaskemaskinen være klar, lige præcis når du har brug for det. Starten kan nemlig udskydes i op til 24 timer. Det er smart, for så kan du time det med, at elpriserne er lave, når opvaskemaskinen starter. 

Halv load 

Den lille mængde service fra morgenmaden kan vaskes separat og mere effektivt end i hånden. Det er energibesparende og dermed miljøvenligt. 

Børnesikring 

Med børnesikringen slået til er det ikke muligt at komme til at tænde for eller at åbne hvidevaren ved et uheld. 

Aquastop 

Selv, hvis maskinen er slukket eller ved strømsvigt, vil Aquastop systemet beskytte mod de skader, vand kan påføre. 

Purebeam 

I en teknisk proces sikrer IONTech & UV lys en 99,999% hygiejnisk opvask. 

Info-on-floor 

Opvaskemaskiner, der er udstyret med "info-on-floor" funktionen, giver dig mulighed for at aflæse det valgte programs status via lyspunktet på gulvet. Et blinkende signal indikerer, at der er opstået en fejl. 

 

Om Vestfrost 

Vestfrost er et dansk brand, der har været kendt for sine kvalitetsprodukter til konkurrencedygtige priser siden 1963. Hele sortimentet af hvidevarer er designet med unikke egenskaber, der imødekommer det nordiske markeds præferencer. Produktlinjen omfatter et komplet udvalg af køleskabe/frysere, opvaskemaskiner, vaskemaskiner, tørretumblere, ovne, mikroovne, komfurer og kogeplader.