Kend ovnfunktionerne, og få en nemmere hverdag - VBO 1445 PN Steam Assist

For at få det mest optimale ud af din VBO 1445 PN Stem Assist ovn er det en god idé at sætte dig ind i de forskellige funktioner, som din ovn er udstyret med.

 VBO 1445 PN Steam Assist

Ikke nok med at det gør tilberedningen af dine måltider meget nemmere, det kan også spare dig en masse tid i hverdagen.  

Ovnfunktioner, som du bør kende til  

Vi har samlet en række tips til, hvordan du skal bruge forskellige funktioner, så du får det optimale ud af din Steam Assist ovn fra Vestfrost.  

Optøningsfunktion:   

Ovnens advarselslamper vil tændes, og ventilatoren vil begynde at snurre rundt. Ved brug af optøningsfunktionen skal du tage dine frosne madvarer og placere dem i ovnen på en hylde i den tredje rille fra bunden. Det anbefales at placere en bageplade under madvarerne, under optøning, for at opfange vandet, der samler sig pga. den smeltende is. Denne funktion vil ikke tilberede din mad eller bage din mad, den vil kun bidrage til at optø maden.  

Turbofunktion:   

Ovnens termostat og advarselslamper vil blive tændt, og ringvarmelegemet og ventilatoren vil blive aktiveret. Turbofunktionen fordeler varmen jævnt i ovnen, så al mad på alle plader tilberedes jævnt. Forvarmning af ovnen i 10 minutter anbefales.  

Nederste opvarmningsfunktion:   

Ovnens termostat og advarselslamper vil blive tændt, og det nederste varmelegeme vil begynde at varme.  Det nederste varmelegeme er ideelt at bruge til pizza, da varmen stiger op fra bunden af ovnen og varmer maden op.  

Statisk tilberedningsfunktion:   

Ovnens termostat og advarselslamper vil blive tændt, og både det øverste og nederste varmelegeme vil begynde at varme. Den statiske tilberedningsfunktion afgiver varme og sikrer jævn tilberedning af madvarerne. Dette er ideelt til kager, småkager, bagt pasta, lasagne og pizza. Forvarmning af ovnen i 10 minutter anbefales, og det er bedst kun at anvende én bageplade ad gangen med denne funktion.  

Ventilatorfunktion:   

Ovnens termostat og advarselslamper vil blive tændt, og både det øverste og nederste varmelegeme vil begynde at varme, og ventilatoren vil sætte i gang. Denne funktion er god til bagning af wienerbrød. Madlavning foretages med det øverste og nederste varmelegeme i ovnen og med ventilatoren, der giver luftcirkulation, hvilket giver en svag grilleffekt til maden. Forvarmning af ovnen i 10 minutter anbefales.   

Pizzafunktion:   

Ovnens termostat og advarselslamper vil blive tændt, og ringvarmelegemet, det nederste varmelegeme og ventilatoren vil blive aktiveret. Denne funktion er ideel til jævn bagning, såsom pizza på kort tid. Når ventilatoren fordeler varmen jævnt i ovnen, sikrer det nederste varmelegeme bagning af maden.  

Hurtigere grillfunktion:   

Ovnens termostat og advarselslamper vil blive tændt, og både grillelementet og det øverste varmelegeme vil begynde at varme. Denne funktion bruges til hurtigere grilning og til at dække større overflader af maden, såsom grilning af kød. Brug de øverste riller i ovnen. Pensl trådristen med olie for at forhindre, at madvarer hænger fast på midten af grillristen. Anbring altid en bageplade under maden til at opsamle dryp af olie eller fedt. Forvarmning af ovnen i 10 minutter anbefales.  

Dobbeltgrill og ventilatorfunktion:   

Ovnens termostat og advarselslamper vil blive tændt, og både grillelementet og det øverste varmelegeme og ventilatoren vil sætte i gang. Funktionen anvendes til hurtigere grilning af tykkere fødevarer og til at dække et større overfladeareal. Både de øverste varmeelementer og grill bliver aktiveret sammen med ventilatoren for at sikre jævn tilberedning. Brug de øverste riller i ovnen. Pensl trådristen med olie for at forhindre, at madvarer hænger fast på midten af grillristen. Anbring altid en bageplade under maden til at opsamle dryp af olie eller fedt. Forvarmning af ovnen i 10 minutter anbefales.  

3D-funktion:   

Ovnens termostat og advarselslamper tændes, og ringvarmelegemet, det øverste varmelegeme, det nederste varmelegeme og ventilatoren begynder at fungere. 3D-funktionen fordeler varmen jævnt og hurtigt i ovnen, så al mad på alle hylder vil tilberedes jævnt. Tilberedningstiden er kortere end andre funktioners. Forvarmning af ovnen i 10 minutter anbefales. Derudover gør denne funktion din kagebagning mere luftig og blød.  

Manuelt medvirkende dampfunktion:   

Denne funktion kan bruges til madlavning sammen med andre funktioner. Den bruges til tilberedning af alle slags grøntsager, mindre kødstykker og forskelligt tilbehør (ris, pasta). Fordelene:   

  • Sprøde og skinnende overflader på madvarer  
  • Minimalt tab af vand  
  • Næsten intet tab af næringsstoffer 
  •  Fedtfattig tilberedning. Du kan vælge den ønskede funktion og damptæthed.

Tabel over damptæthed

Steam Assist damptæthed tabel

Sådan bruges dampfunktionen   

Ovnen har en damptilberedningsfunktion. Vandet, der hældes i vandtanken, skaber varm damp under madlavning og giver dig mulighed for at opnå et bedre resultat af din mad.  

Damptilberedning reducerer fugttabet i kødfødevarer, mens kødet indeni er mere saftigt og ydersiden er mere sprød, mens bagværk gør maden mere luftig, sprød og mere fyldig på ydersiden.   

ADVARSEL: Vandbeholderens kapacitet er maksimalt 300 ml. Tilsæt ikke mere end 300 ml vand.  

Sådan anvendes damptilberedning  

Start tilberedningen ved at indstille funktion, temperatur og tid i henhold til madvarerne i damptilberedningstabellen. For fødevarer, der ikke er inkluderet i tabellen, kan du selv indstille temperaturen, tilberedningsfunktionen og tiden.  

Anbring madvarerne på den anbefalede hylde. Fyld den angivne mængde vand i vandbeholderen, der er placeret i ovnpanelet, ved hjælp af en kande. Tryk på dampknappen på kontrolskærmen.   

Hvis du vælger "Auto", starter ovnen dampningsprocessen automatisk, når den opnår den indstillede temperatur. Vælg den indstilling, der passer til maden, i damptilberedningsfunktionerne, og juster temperaturindstillingen. Maden bliver tilberedt mere lækkert takket være dampstøtten.  

Er du blevet fristet af de mange smarte funktioner i vores VBO 1445 PN Steam Assist ovn, kan du finde nærmeste forhandler her.  

Tilberedningstabel til dampfunktion

Tilberedningstabel til dampfunktion