Rengøring og vedligeholdelse af VBO 1445 PN Steam Assist

Når det kommer til levetiden på dine hvidevarer, så spiller vedligeholdelse og rengøring en vigtig rolle. Det betyder også, at jo hurtigere du får skabt gode vaner i forhold til rengøring og vedligeholdelse af din Vestfrost VBO 1445 PN Steam Assist ovn, des bedre holder den. Det er sund fornuft. 

Vestfrost VBO 1445 PN Steam Assist ovn

Inden du går i gang med rengøringen af din VBO 1445 PN Steam Assist ovn, skal du altid tjekke at apparatet er slukket og afkølet.   

Som det første skridt i rengøringen skal du tjekke vores generelle anvisninger, så du sikrer dig, at du for eksempel har de rigtige rengøringsmidler.    

Generelle anvisninger   

 • Kontrollér at rengøringsmidlerne er passende til dit apparat og anbefalet af producenten, inden du bruger dem på dit apparat.   
 • Du bør kun bruge rengøringscremer eller -væsker, som ikke indeholder slibemiddel.  
 • Brug ikke kaustiske (ætsende) rengøringscremer, rengøringspulvere med slibemiddel, ståluld eller hårde redskaber, da de kan beskadige overfladen på apparatet.   
 • Brug ikke rengøringsmidler, der indeholder slibemiddel, da det kan ridse glasset, emaljen og/eller malede dele på dit apparat.   
 • Hvis der kommer væske på apparatet i forbindelse med madlavning, bør det tørres op med det samme for at undgå skader på delene.   

Husk altid: Brug ikke damprengøring til at rengøre nogen dele af apparatet.    

Nu er du klar til selve rengøringen af VBO 1445 PN Steam Assist.     

Rengøring af ovnens inderside   

 • Indersiden af emaljerede ovne rengøres bedst, mens ovnen er varm.   
 • Hver gang ovnen har været brugt, skal du tørre den af med en blød klud, der er vredet op med lidt sæbevand. Tør herefter ovnen af med en våd klud, og tør til sidst efter med en tør klud.   
 • Lejlighedsvist kan det være nødvendigt at anvende et flydende rengøringsmiddel for at rengøre ovnen helt.  

Rengøring af glasdele   

 • Rengør glasdelene på din ovn regelmæssigt.   
 • Brug glasrens til at rengøre indersiden og ydersiden af glasdelene. Skyl dem af, og tør dem herefter grundigt efter med en tør klud.  

Rengøring af dele i rustfrit stål (hvis relevant)   

 • Rengør regelmæssigt de delene på ovnen, som er i rustfrit stål.   
 • Tør delene i rustfrit stål af med en blød klud, som er vredet op med vand. Tør dem herefter grundigt efter med en tør klud.     

Du må ikke rengøre delene i rustfrit stål, mens de stadig er varme efter madlavning.   

Lad ikke pletter fra eddike, kaffe, mælk, salt, vand, citron eller tomatjuice sidde på det rustfrit stål i længere tid.  

Rengøring af malede overflader (hvis relevant)   

 • Pletter med tomat, tomatpuré, ketchup, citron, olie, mælk, sukkerholdige fødevarer, sukkerholdige drikkevarer og kaffe skal omgående fjernes med en klud, der er dyppet i varmt varm. Hvis disse pletter ikke fjernes med det samme og tørrer ind på overfladerne, må du IKKE fjerne dem senere ved hjælp af hårde genstande (som f.eks. spidse genstande, ståluld og skuresvampe) eller rengøringsmidler, der indeholder høje mængder alkohol, pletfjernere, affedtningsmidler eller slibemidler. Brug af disse kan medføre ætsning på de pulvermalede overflader og danne pletter.  

Producenten er ikke ansvarlig for skader, der opstår ved brug af upassende rengøringsmidler eller -metoder.  

Hvis du har fulgt disse skridt, skulle du gerne stå med en fin ren ovn – klar til mange nye spændende retter. Godt gået.  

Har du fået mod på at rengøre endnu flere hvidevarer, så finder du flere guides og tips her.