06/02/2022

EICO opnår fremgang for 10. år i træk med det bedste årsresultat til dato

EICO er kommet ud af 2021 med et yderst tilfredsstillende årsresultat og en samlet vækst i resultat før skat på 75 procent. Virksomheden kan for 10. år i træk melde om fremgang – og 2021 regnskabet er virksomhedens bedste resultat til dato.

Årsregnskab 2021

EICO, en af Danmarks førende dis-tributører af hvidevarer og markedsledende inden for emhætter, udviser igen en markant og stabil fremgang på samtlige resultat-parametre. I 2021 leverede selskabet en bruttofortjeneste på 43,1 millioner kroner og et resultat før skat på 26,2 millioner kroner. Det svarer til en vækst i bruttofortjenesten på 35 procent samt en vækst i resultat før skat på 75 procent.

Succesen skabes i hverdagen hos EICO

- Resultaterne for 2021 er yderst tilfredsstillende, og igen ser vi en flot fremgang, som er helt i tråd med den tydelige vækstrejse for EICO, som vi har arbejdet ud fra de seneste år. Vores succes er i særdeleshed et resultat af det teamwork, som vi har i EICO-organisationen. Det er kollegaerne, som bærer tallene hjem. I løbet af året har vi desuden investeret markant i større varelager, som er gået fra 28 til 53 millioner kroner i 2021 – et bevidst valg, fordi vi ønsker en hurtig leveringstid til vores kunder, udtaler Michael Jacobsen, CEO i EICO.

- Det er positivt for os, at fremgangen er bredt funderet, og at vi vokser med alle vores kunder. Resultatet skal også ses i lyset af, at vi har tilføjet nye produktgrupper til vores sortiment. En væsentlig del af strategien for 2021 var at introducere Vestfrost hvidevarer på markedet. Vi har her oplevet succes på alle markeder, hvilket også er en vigtig grund til, at vi lykkes med så flot et 2021-resultat, fortæller Michael Jacobsen.

Forventning om fortsat vækst trods udfordret marked

- Kigger jeg tilbage på 2021, så har det på mange måder været et ekstremt år, som har budt på mange udfordringer. Hos EICO har vi blandt andet hen over året set flere prisstigninger, end vi er vant til i markedet. Men det har også været et år, hvor forbrugerne stadig har haft mulighed for, og et ønske om, fortsat at investere i hjemmet, lyder det fra Michael Jacobsen, som fortsætter:

- Kigger vi på 2022, så er året forbundet med mere usikkerhed end ellers. Vi har nok desværre endnu ikke set den fulde effekt af den verserende konflikt i Ukraine og stigende energi-, råvare- og fragtpriser. Men kigger jeg på EICO og den strategi, som er lagt, så holder vi fast i forventningerne om at vokse på alle markeder. Det skal bl.a. projektsalg med Vestfrost-hvidevarer hjælpe os med, og her er vi kommet godt i gang. Vestfrost-programmet giver EICO mulighed for at være leveringsdygtig i hele hvidevare-pakken, hvilket underbygger vores forventninger til 2022, lyder det fra direktøren.

- Vi har stadig et stort uudnyttet potentiale med afsæt i vores platform på alle vores markeder. EICOs fundament har aldrig været stærkere end ved indgangen til 2022. Vi er stærkere organisatorisk og produktmæssigt, end vi nogensinde har været. Alt dette gør, at vi er klædt godt på til endnu et godt år, slutter Michael Jacobsen.

EICO har i løbet af 2021 fået otte nye medarbejdere, herunder en række nyoprettede stillinger. 2021 bød desuden på 40-års jubilæum for virksomheden, der så dagens lys i juni 1981. EICO-direktøren forventer desuden yderligere 5-6 kompetente kolleger på EICO-holdet i løbet af 2022.

Eico