Bør du vælge ekstern motor til emhætten?

En ekstern motor til emhætten er normalt både mere effektiv og lydsvag end en intern motor. Der er dog ikke altid, det er muligt at vælge denne løsning.

Illusion

Kort fortalt bør du vælge en ekstern motor, hvis du ønsker et markant lavere lydniveau på din emhætte. Derudover er en ekstern motor særdeles anvendelig, hvis du ønsker en fleksibel løsning med større sugeevne.

En dyrere løsning

En ekstern motor-løsning er dog – alt andet lige – et lidt dyrere alternativ. Og så vil det afhænge af, hvilken emhætte du har valgt, om det er muligt at installere motoren eksternt. I nogle emhætter er motoren en integreret del af selve emhætten, og i andre emhætter leveres denne separat.

» Find vores udvalg af emhætter, der kan installeres med en ekstern motor her.

En ekstern motor kan trække en større luftstrøm, hvilket gør sugeevnen kraftigere. Vælger du en ekstern motor, slipper du for at høre selve motoren i emhætten, når denne placeres et godt stykke væk. Selv om man vælger en ekstern motor, vil man dog stadig kunne høre luftgennemstrømningen. Men her er det muligt at sætte en ekstra lyddæmper på, så man stort set kun hører en ”hvisken” fra luftstrømmen.

Det er imidlertid ikke blot selve emhætten, der kan sætte en begrænsning for, hvorvidt man har mulighed for at vælge en ekstern motor. Køkkenets og husets beskaffenhed vil også have betydning for, om der er plads til at placere en ekstern motor. Fx vil det ikke kunne lade sig gøre, hvis man bor på 1. sal, og der ikke er en skunk eller en ydervæg, hvor denne kan anbringes.

Forskel på ekstern motor og separat motor

Nogle emhætter leveres med en ”almindelig” ekstern motor, og andre med en separat motor, hvor motoren og emhætten sælges separat. En separat motor er en dyrere og mere effektiv og fleksibel løsning, idet den kan anbringes endnu længere væk end de 7-8 meter, som en almindelig ekstern motor tillader.

Vær opmærksom på, at eksterne motorer, som for eksempel er installeret på kolde loftsrum, altid skal isoleres for at undgå kondensvand i motoren eller i elinstallationen. Ofte medfølger der isoleringsmateriale til den eksterne motor.

» Find vores udvalg af emhætter, der kan installeres med en ekstern motor her.

» Eller find vores udvalg af separate eksterne motorer her.