01/30/2022

Hvad er forskellen på en ”dyr” og ”billig” emhætte

Står du overfor valg af emhætte, er det fornuftigt at være skarp på, hvad du bør vælge til dit køkken. Men overordnet skal man selvfølgelig være klar over, at pris og kvalitet hænger sammen.

Iris

Køber du en emhætte fra EICO, kan du være helt sikker på, at du får en emhætte, der giver dig ”value for money”.

Samtidig bør du selvfølgelig være klar over, at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Og desuden vil et specielt design og materialevalg også alt andet lige betyde, at emhætten bliver dyrere. Fx vil en håndlavet emhætte, såsom modellen Iris, naturligvis være dyrere end masseproducerede typer.

Billige og dyre modeller – og alt derimellem

Emhætterne fra EICO fås i mange prisklasser – og der er selvfølgelig forskel på produkterne, selvom alle emhætterne er effektive og velfungerende.

Som tommelfingerregel kan man sige, at en emhætte med en bedre og mere effektiv motor vil være dyrere. Derudover vil en dyrere model også ofte være mere støjsvag. Og så kan man også regne med, at prisen vil stige, jo flere features emhætten har.

En dyr emhætte vil ofte også være mere fleksibel, for eksempel i relation til at motoren kan vendes og køre bagudvendt aftræk. Glassets finish har også betydning for kvalitet og pris – det handler grundlæggende om, hvorvidt en ekstra forarbejdning har fjernet jernpartiklerne fra det hvide glas. Desuden vil kvaliteten på fedtfiltrenes kapacitet (antal lag) også have noget at sige for prisen.

Afslutningsvis handler det naturligvis også om tilbehør. En billigere model vil ofte leveres med kulfilter og uden fjernbetjening, hvorimod en dyrere version har fjernbetjening og keramiske filtre.

Hvad adskiller de dyre modeller fra de billigere: 

  • En dyrere model vil ofte være mere støjsvag. 
  • En dyrere emhætte vil ofte indeholde en længere række features. 
  • En dyrere model er mere fleksibel, for eksempel i forhold til at motoren kan vendes og køre bagudvendt aftræk. 
  • Ekstra forarbejdning ift. glassets finish vil betyde, at glasset er dyrere. Fx at jernpartiklerne er fjernet fra det hvide glas. 
  • Kvaliteten på fedtfilteret i forhold til kapaciteten (antal lag) vil have betydning for prisen. 
  • En dyrere model vil ofte inkludere mere tilbehør, fx fjernbetjening og keramiske filtre. 

 

Find din favorit-emhætte her