Rengøring og vedligehold af vinkøleskab 

Her får du de bedste råd til, hvordan du rengør og vedligeholder dit nye vinkøleskab, så det holder i mange år fremover.

Vinkøleskab fra Vestfrost

Er du den heldige ejer af et flunkende nyt vinkøleskab fra Vestfrost, er du naturligvis også interesseret i at holde det pænt og velholdt i mange år fremover.   

Gode rengøringsråd 

Et af de vigtigste vedligeholdelsesråd handler om at rengøre vinkøleskabet med jævne mellemrum. Her er det naturligvis vigtigt, at du allerførst sørger for at afbryde strømmen på tænd/sluk-knappen. Efterfølgende bør vinkøleskabet vaskes med en opløsning af lunkent vand (max. 60 °C) tilsat lidt opvaskemiddel. Det er vigtigt, at du ikke anvender rengøringsmidler, som ridser, og at der udelukkende benyttes en blød klud. 

Efter afvaskning med sæbevand bør vinkøleskabet vaskes efter med rent vand og efterfølgende tørres grundigt af. Undgå også, at der kommer vand ind i betjeningspanelet.  

Plejemidler til rustfrit stål 

Døre i rustfrit stål eller i aluminium rengøres bedst med en spray beregnet til formålet og en blød klud. Der findes forskellige plejemidler, som kan anvendes, og som er tilgængelige hos de fleste forhandlere. Benyt dog aldrig klorholdige rengøringsmidler, skurepulver eller ståluld. 

Bemærk desuden, at kulfilteret i vinkøleskabet bør udskiftes en gang årligt – det binder forurenende stoffer til sig og lader kun ren luft passere. 

Få viden om vinkøleskabe