Hvilke gryder og pander skal jeg bruge til induktionskomfur?
Brug kogegrej med en tyk, flad og glat bund af høj kvalitet, som er fremstillet af stål, emaljeret stål, støbejern eller rustfrit stål. Kogeredskabernes kvalitet og sammensætning har en direkte indvirkning på madlavningens ydeevne.
Brug ikke kogeredskaber med konkav- eller konveksformet bund. Kogeredskaber af aluminium, rustfrit stål med ikke-ferromagnetisk bund, glas, kobber, messing, keramik, porcelæn er uegnet til induktionsopvarmning.
For at kontrollere, om kogeredskaberne er egnede til induktionskogning, kan du holde en magnet på bunden af kogeredskabet. Hvis magneten sidder fast, er kogeredskabet generelt egnet.
Eller du kan tilføre kogeredskabet lidt vand på en kogezone og indstille til maksimalt niveau. Vandet skal varme op på få sekunder. Når du bruger visse pander, kan du muligvis høre forskellige lyde fra dem. Dette skyldes pandernes design og påvirker ikke kogepladens ydeevne eller sikkerhed. For at opnå den bedste madlavning skal panden placeres i midten af kogezonen.