5 cool tips til at afrime din fryser

Bor der også pingviner i din fryser? Ej okay, måske ser det ikke helt så slemt ud hos dig. Men for at få det optimale ud af din fryser er det vigtigt, at du afrimer den én til to gange om året – og især hvis der har ophobet sig meget is inde i den.

Din strømregning vil takke dig for, at du afrimer din fryser. Din fryser skal nemlig bruge mere strøm til at fryse, hvis der er meget is og rim i den. Vi har samlet de bedste tips, så du igen kan få plads til dine frysevarer frem for isklumper i din fryser.

Det skal du bruge for at afrime din fryser:

Skål eller balje til kogende vand, en skraber i træ eller silikone, viskestykker eller håndklæder og en spand.

Tip #1

Start med at slukke for strømmen, og tøm din fryser for madvarer. Opbevar de frosne madvarer i en køletaske med fryseelementer, mens rengøringen står på.

Tip #2

Rengør din fryser udenpå, før du går i gang med at rengøre denindvendigt.

Tip #3

Alt efter hvor meget is der er i din fryser, så er der forskellige metoder, du kan benytte dig af. Du kan starte med at fjerne alt den løse is, der kan tages ud med hænderne. Er der stadig meget is i din fryser, så kan det være en god idé at sætte en skål med kogende vand ind i fryseren. Sæt døren på klem. Skift vandet i skålen et par gange, hvis du har rigtig centimeter tykke lag is i din fryser.

Hvis du ikke har så meget is, så skal du sætte lågen til fryseren på klem i cirka én time fra du har slukket fryseren til at isen begynder at smelte. I det tilfælde skal du ikke gøre andet end at vente til isen begynder at smelte. Du kan læse avisen eller nyde en kop kaffe, imens du venter.

Tip #4

Når isen begynder at tø, kan du forsigtigt bruge en skraber i silikone eller træ til at fjerne islaget. Du må ikke hakke eller skære isen væk, da det kan ødelægge termostaten inde i fryseren. Det er umuligt at undgå vand og is på gulvet, så læg derfor et håndklæde eller viskestykke under til at opsamle vandet. Isstykkerne samler du i spanden.

Tip #5

Når isen er væk, er det tid til at vaske fryseren af med sæbevand. Husk at tørre alle flader efter med et viskestykke eller en klud, så der ikke sidder sæberester i din fryser bagefter. Alle flader skal være helt tørre, inde du tænder for strømmen igen. Du kan fylde fryseren op med madvarerne igen, når den har opnået frostgrader.

Er du så heldig at have en fryser, som afrimer sig selv, så er det måske dit køleskab, som trænger til en tur. Få vores guide til et rent køleskab lige her.

 

Pro tip:

Det er klart nemmest at afrime fryser, mens der er frostvejr, for så kan du nemlig bare sætte madvarerne udenfor.

Du finder vores udvalg af Vestfrost fryseskabe her