Sådan vælger du det bedste vinkøleskab til dine behov

Hvordan finder du det vinkøleskab, der er optimalt i forhold til dine behov? Og hvilke forhold bør du især være opmærksom på, før du beslutter dig endeligt?

Vestfrost vinkøleskab

Har du besluttet dit for at anskaffe et vinkøleskab? I givet fald bør du naturligvis vælge det vinkøleskab, der passer perfekt for dig. Men hvordan gør du det? 

Fire essentielle faktorer

Fire faktorer er med til at afgøre, hvilket vinkøleskab der passer bedst til dine behov og dit hjem: Udseende, Kapacitet og størrelse, placering samt valg af temperaturzoner.

1. Udseende

Hvad man tænker om selve udseendet af vinkøleskabet, er naturligvis af subjektiv karakter. Ønsker du et mindre og diskret vinkøleskab, eller vil du hellere have en større model, som får en mere dominerende rolle i fx køkkenet?

Vinkøleskabene leveres med tonede eller gennemsigtige glaslåger, men med mulighed for at vælge mellem lyse, sølvfarvede eller sorte frontlister. Derudover er der en række valgmuligheder med henblik på, hvordan du ønsker at dørhåndtaget skal se ud.

2. Kapacitet og størrelse

Det vigtigste, du skal forholde dig til, er faktisk hvor stor kapacitet du rent faktisk har brug for. Har du brug for optimal opbevaring af lidt gode flasker, eller er det drømmen om en stor flot vinsamling, som skal opbevares korrekt, men hvor det også er muligt at bruge præsentationshylden til at vise gode vine frem? Vinkøleskabene fra Vestfrost fås både som små skabe med plads til 24 flasker – og som store skabe, hvor du kan lagre intet mindre end 197 flasker med ædle dråber.

Herudover kan det være smart at vurdere, om man ønsker et smalt eller bredt skab – og om det skal være højt eller lavt.

3. Placering

Placeringen af vinkøleskabet er endnu en faktor, du bør tage stilling til. Her er et af de vigtigste forhold, du bør tænke på, om vinkøleskabet skal stå frit op ad en væg, om det skal bygges ind i køkkenelementerne, eller om du ønsker flere vinkøleskabe, der placeres side-by-side. 

Læs mere: Placer dit vinkøleskab optimalt

4. Temperatur-zoner

Antallet af temperaturzoner i vinkøleskabet er også et forhold, du bør tage højde for, når du er på jagt efter et vinkøleskab. Vestfrost-skabene fås både som monozone, dualzone og multizone – og det har stor betydning for, hvor mange forskelligartede vintyper, du har mulighed for at opbevare i dit skab.

Har du en større samling af vin med samme opbevaringsbehov, er et skab med en enkelt temperaturzone særdeles velegnet. To temperaturzoner kaldes også dualzone og betyder, at vinkøleskabet er opdelt i to afdelinger adskilt via en rumdeler, hvilket fungerer godt som kombineret opbevarings- og serveringsskab. Vælger du et mulitzone-vinkøleskab, får du to temperaturzoner. Zonerne er ikke opdelt, og derfor vil de to temperaturindstillinger blandes på midten af skabet og give en ekstra tredje zone. Multizone-skabe kan rumme vine med forskellige klimabehov og samtidig sørge for serveringsklar vin i toppen af skabet.

 

Se hele udvalget her»