Energisparetips - Køle-fryseskab

Er du også på udkig efter måder, hvorpå du kan skrue ned for dit energiforbrug? Prisen pr. kWh kan du ikke gøre så meget ved, men der er alligevel en række tiltag, som du kan gøre brug af, som kan være med til at sænke dit elforbrug.

Vestfrost 29068

Ingen af os kan jo undvære vores køle-fryseskab, men der er et par punkter, som du bør være opmærksom på, hvis du ønsker at sænke dit energiforbrug. Husk på, de små tiltag er med til at påvirke det store billede.

EICOs energisparetips til køle-fryseskab:

  1. Installer apparatet i et koldt, velventileret rum, men ikke i direkte sollys og ikke i nærheden varmekilder (radiator, komfur ... osv.). Ellers brug en isoleringsplade.
  2. Lad varme mad- og drikkevarer køle ned uden for apparatet.
  3. Frossen mad, som skal optøs, skal anbringes i køleskabet. Den frosne mad vil medvirke til at holde køleskabet koldt, når de optør. Dette giver energibesparelser. Hvis den frosne mad tages ud, skaber det energispild.
  4. Drikkevarer skal være tildækkede. Ellers øges fugtigheden i apparatet. Dette forlænger driftstiden. Når man tildækker drikkevarerne, hjælper det også med at bevare smagen og lugten.
  5. Når der indsættes mad og drikkevarer, skal apparatet være åbent i så kort tid som muligt.
  6. Hold lågene på de forskellige temperaturbokse i apparatet lukkede (boks til friske varer, køleboks …osv.).
  7. Dørpakningen skal være ren og smidig. Udskift pakningen, hvis den er slidt.
  8. Apparatets energiforbrug er fastlagt uden skuffer og med fuld opfyldning i fryserummet.
  9. For at spare energi skal du sørge for ikke at bruge området mellem opfyldningsgrænsen og døren, som findes langs stregen, der angiver opfyldningsgrænsen. Stregen, der angiver opfyldningsgrænsen, bruges også ved fastlæggelse af energiforbrug

Se vores udvalg af køle-fryseskabe her

 

Få flere tips til, hvordan du kan spare på energien i husholdningen. Læs vores andre guides med energisparetips.